Hej! Mojito, drinken som kan få en att drömma sig bort. Ja, efter en tuff vecka hade jag kunnat tänka mig en eller flera mojitos under ett parasoll, någonstans varmt. Jag tror inte jag är ensam om att längta efter lite sol och några lugna dagar. För att förstärka den känslan festade jag till det med mango i drinken. Vanligtvis görs en mojito på lime och mynta. Dessa smaker behåller jag även om jag ha i mango. Vill du inte ha alkohol i kan du följa receptet men hoppa över romen. Det funkar alldeles utmärkt! En genväg jag brukar ta när jag gör drinkar är att köra på sockerdricka istället för sockerlag och sodavatten. På det sättet behöver jag inte koka upp en sockerlag som sedan ska stå och svalna. Att blanda drinkar är ganska kul, speciellt när man kombinerar olika smaker. Förutom mango går det att göra mojitos på hallon eller jordgubbar. Dessa bär passar bra ihop med lime och tillsammans blir det en perfekt sommardrink. Har du skurit en mango så vet du att kärnan är stor men helt omöjlig att se. Det är knappt man vet var den börjar och slutar. Här kommer tips på hur du enkelt skär en mango: Skär så nära kärnan du kan. På båda sidorna. Snitta mangon uppifrån och ner några gånger. Se till att inte skära igenom skalet. Skär i mangon åt andra hållet så du får ett rutmönster. (Se bilden här under.) Vik ut mangon för att få fram de små kuberna. Skrapa av kuberna med hjälp av en kniv. Försök göra samma sak med de resterande två sidorna. Eller belöna dig själv med att provsmaka mangon. Då är dessa kanter perfekta! FOTO: DIANA DONTSOVA Idag är det fredag och helg!!! En stor fredagskram till er! Diana RECEPT: Mangomojito, 1 drink 1/2 pressad lime färska myntablad, ca 4 st en liten sked socker 4 cl ljus rom 1 dl mangopure 1,5 dl sockerdricka (eller välj istället 1,5 dl sodavatten + mer socker i början, 1 msk socker) is Börja med att skära mangon och mixa den till en puré. Muddla socker, lime och mynta i ett glas eller en shaker. Häll i rom, mangopuré samt is. Rör om ordentligt och fyll sedan på med sockerdricka. Toppa med myntablad. RECIPE IN ENGLISH: Mango Mojito, 1 drink 1/2 lime juice fresh mint leaves, about 4 1 tsp sugar 4 cl light rum 130 gram of mango (about 2/3 of a mango) 3/4 cup lemonade (or 1 tablespoon sugar + 3/4 cup of club soda) ice Start cutting the mango into pieces. Use a blender and mix until you have a purée. Muddle sugar, lime and mint in a glass or a shaker. Pour rum, mango puree and ice. Stir and fill up with lemonade or club soda. Garnish with mint leaves. ANNAT SOM SVALKAR! Glass på tre ingredienser Hallon- och persikoglass Jordgubbsglass