Hej! Genom att använda dig av rödbeta kan du smaksätt mat och samtidigt få en härlig röd ton. Rödbetssmaken går väl ihop med bland annat choklad, chèvre och feta. Kombinera dessa smaker och skapa en effektfull maträtt. Så här gör du: Rödbetsgravad lax Grava laxen i salt, socker och rivna rödbetor Recept: Rödbetsrisotto med ärtkräm Tillsätt råriven rödbeta i risotton Recept: Rödbetsglaserade plommon Koka upp en lag med rödvin, socker och rödbeta. Låt plommonen koka i några minuter. Recept: Matvete med rödbeta och rostbiff Koka matvete med rödbeta i vattnet Recept: Picklade djävulsägg Koka upp en lag och lägg i skalade ägg. Låt stå i kylen över natten FOTO: DIANA DONTSOVA Ett tips från matstylisten som gör matlagningen roligare och annorlunda. Dessutom blir det en snackis bland gästerna som oftast blir överraskade av den röda färgen. Det finns andra råvaror som går att använda på det här sättet och det är björnbär och röd kål. Ett inlägg som jag kommer till längre fram. Njut av er söndag! Kram Diana TIDIGARE TIPS FRÅN MATSTYLISTEN: Matstyling del 1 - Dekorera kladdkaka Matstyling del 2 - Vackra råvaror Matstyling del 3 - Bakom kulisserna Matstyling del 4 - Skapa bilden Matstyling del 5 - Uppläggning