Vill du laga något riktigt gott och färgglatt till påskbordet? Då rekommenderar jag den här underbart goda potatissalladen med löjrom och brynt smör. Ihop med picklad rödlök får du en magisk kombination av smaker. Krossa lättsaltade lantchips över eller lägg ut dem som på bilden här nedan. Det ger det perfekta krispet. När löken är picklad och potatisen är kokt, ja då tar det två minuter att göra den här salladen. Servera den som en förrätt, tillbehör eller ät den till middag som vi gjorde. Magisk! FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA RECEPT POTATISSALLAD MED LÖJROM OCH BRYNT SMÖR 1 pkt löjrom, 80 gram 8 st färsk potatis 2 dl crème fraiche 150 g smör 1 rödlök, picklad 70 g saltade lantchips örter (dill, körvel) machesallad flingsalt Picklad rödlök: 1 rödlök 1 ½ dl vatten 1 dl socker ½ dl ättika (12%) ½ tsk salt Gör så här: - Börja med att pickla rödlöken. Häll vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka tills sockret och saltet har lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna en aning. Lägg i skalad och skivad rödlök. Låt pickla i minst 3 timmar. När löken svalnat helt, lägg över i en glasburk med lock. Förvaras i kylen. - Koka potatisen i saltat vatten med skal på. Lägg över på ett fat och krossa potatisen lite lätt med en gaffel. - Lägg smöret i en kastrull. Låt det smälta. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg. Ringla brynt smör över potatisen. Salta med flingsalt. - Fördela crème fraiche, löjrom och picklad rödlök ovanpå den krossade potatisen. - Toppa med chips, dill, körvel och machesallad. Servera!