FOTO: DIANA DONTSOVA Det är augusti och dags för kräftor. Jag hade gärna ätit kräftor varje månad med tanke på hur gott det är. Extra goda blir kräftorna om de ligger i saltlag ett dygn. Det förhöjer smaken och kräver inte så mycket jobb. En kräftskiva är ganska kul att planera, speciellt tillbehören. Hos mig blir det miniostpajer, fänkålskräm och hembakat bröd. Ostpaj är ett bra tillbehör eftersom det behövs något som mättar. Jag har valt att göra min ostpaj på ricotta istället för traditionell västerbottenost. Den väljer jag hellre att servera som ostbricka. Ostpajerna är gjorda på filodeg och i portionsstorlek. Jag har mycket salvia i trädgården så den friterar jag och lägger på tillsammans med körsbärstomat. Ha det bra så länge! Diana Tips till kräftskivan: Filodegspaj med ricotta och salvia Sesamflarn med rädisor eller gula och röda små tomater Ostbricka med knäckebröd Ört- och citronaioli Smaksatt smör Efterrätt: Marängsviss eller eton mess Kladdkaka med choklad Vit kladdkaka med vispad creme fraiche Fruktgalette Recept på saltlag: Saltlag, 1-2 pkt kräftor: 2,5 l vatten 2 msk socker 0,75 dl salt dillkronor Koka upp vatten tillsammans med salt och socker. Lägg i dillen och låt lagen svalna. Ta ut de tinade kräftor lägg ner dem i lagen. Ställ kallt i ett dygn. Häll av vattnet. Spara lite krondill som dekoration. Servera!