En enkel fiskgratäng med citron är en perfekt vardagsrätt som smakar gott ihop med kokt potatis. Lägg torsk eller annan vit fisk i botten och toppa med citron, dill, purjolök och ärtor. Häll på mejerieprodukter som jag smaksätter med fiskbuljongtärning, sen sköter ugnen matlagningen. Här nedan ser du två varianter, en med ost på och en utan. Den med riven ost blir så klart mycket godare och något jag rekommenderar. Bild: Ugnsbakad fiskgratäng utan ost. Bild: Fiskgratäng med riven ost före gräddning. Härligt med det gröna innan creme fraichen och grädden åker på. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA RECEPT ENKEL FISKGRATÄNG, 4 person 4 bitar torsk, ca 400 gram (valfri vit fisk) 3 dl grädde 2 dl creme fraiche (har du ingen grädde funkar det med 5 dl creme fraiche) 200 g frysta gröna ärtor, ca 4 dl purjolök, ca 20 cm 1 citron, saften färsk dill 2 fiskbuljongtärningar salt peppar 150 g riven ost Beredning: - Sätt ugnen på 200 grader. - Lägg tinad torsk eller annan vit fisk i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken. Pressa över saften från en hel citron. - Toppa med hackad purjolök, frysta ärtor och hackad dill. - Blanda ihop grädde, creme fraîche och smulad fiskbuljong. Häll ovanpå fisken och ärtorna. - Toppa med riven ost. - Baka i ugnen i ca 30 minuter. Vill du ha mer färg på osten, låt gå i ca 5 minuter till på endast ovanvärme. - Låt gratängen svalna. Servas till kokt potatis, hel eller pressad.