Fisksoppa med saffran är mitt tips till helgen! Du kan välja att göra den mer avancerad genom att koka egen fond eller så gör du det här receptet där du använder dig av fiskbuljongtärning för att få fram smak. Det sistnämnda sättet går så klart mycket snabbare. Soppan innehåller råvaror som känns extra lyxiga och passar bra som huvudrätt och som bjudrätt. Med saffran i får du dessutom en ljuvlig gul färg som passar bra att hälla upp i mörka skålar. En härlig kontrast när du serverar! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Tips! Vill du koka egen fond kommer här en länk till min räksoppa. Den fonden har jag gjort på räkskal och ger en djupare smak av skaldjur. Du kan självklart tillsätta lite fisk i den på slutet precis som receptet här nedan. Trevlig helg från mig! Diana RECEPT FISKSOPPA MED SAFFRAN OCH RÄKOR, 4 portioner 600 gram fiskfilé (lax- och torskfilé) 2 morötter 1/2 purjolök 2 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré 2 fiskbuljongtärningar 0,5 g saffran (jag brukar ha i ett och halvt paket, dvs 0,75 g) 2 1/2 dl vitt vin 5 dl matgrädde 1 dl vatten 250 g körsbärstomater salt peppar sriracha (chilisås) olja att steka i Topping: räkor timjan, helst färsk Krutonger: surdegsbröd olivolja Beredning: - Skiva morötterna och vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs allt i lite olja i en gryta. - Tillsätt tomatpuré och låt fräsa ihop med grönsakerna. - Häll på vitt vin, saffran och smulad fiskbuljong. Rör om och låt koka upp. - Häll på vatten och grädde. Låt soppan koka i några minuter. - Tillsätt halverade körsbärstomater. Koka igen. - Smaka av med salt, peppar och sriracha. - (Tips: Här kan du justera smaken efter eget tycke som att ha i lite mer saffran eller vin.) - Lägg i laxen och efter en kort stund torsken. Dessa ska bara koka i en minut. Fisken blir klar ganska snabbt av den varma soppan. Krutonger: - Skiva brödet och skär i större kuber. Stek i en panna med mycket olivolja. - Servera soppan i skålar och toppa med krutonger, skalade räkor och färsk eller torkad timjan. Njut!