Idag är det en stor dag då vi lämnar 2020 bakom oss! Det firar jag med gratinerad hummer så klart! Jag vill passa på att säga TACK till alla mina läsare och till alla er som lagar mina recept! Det har varit ett år då vi lagat mer mat än vanligt vilket är en positiv effekt av denna hemska pandemi. Förhoppningsvis fortsätter vi med matlagningen in i 2021 men utan den rådande omständigheten vi befinner oss i. En sak är vi överens om, att vi är trötta på att inte kunna umgås och leva som vanligt. Trötta på att inte kunna krama dem vi tycker om och vara tillsammans med våra äldre. Vad nästa år har att erbjuda vågar jag inte sia om eftersom mitt ledord för 2020 var happy. Det fanns glada stunder men det kunde helt klart ha varit fler glada än oroande stunder. Idag vet jag att allt kan hända, både gott och ont. Det enda jag kan påverka är min egen hälsa i form av bra mat och motion, att stärka mig själv inifrån. Det kan jag styra men vad som händer i övrigt, ja det får tiden utvisa. GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA & EN STOR KRAM FRÅN MIG! Diana RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA TIPS! Mitt VITLÖKSBRÖD passar utmärkt till hummer. Klicka HÄR för recept! RECEPT GRATINERAD HUMMER, 4 port (som förrätt) 2 hummer, kokta Hummersås: 50 g smör 1 msk vetemjöl 2 dl grädde 1 dl mjölk 2 msk hummerfond (jag hade köpefond i flaska) färsk dill cayennepeppar svartpeppar ev. salt Topping och tillbehör: 2-3 dl riven parmesan machesallad 1 citron gräslök (går att utesluta) Gör så här: - Sätt ugnen på grill i 220 grader. - Börja sedan med såsen. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör om. Häll i grädde och mjölk i omgångar och koka upp. Koka såsen i några minuter. Ju mer du kokar såsen desto tjockare blir den. Tillsätt hummerfond, hackad dill och svartpeppar. (Hummmerfonden är salt så det kanske inte behövs salt, smaka först.) - Klyv hummern på längden i två delar. Plocka bort magsäcken som sitter nära huvudet. Ta ut köttet från både stjärt och klor, skär ner i mindre bitar. Lägg över skalen i en ugnsfast form och lägg tillbaka hummerköttet i skalen. Häll såsen över köttet och toppa med riven parmesan. - Gratinera i ugnen tills osten smält och fått en gyllenbrun färg. Det brukar ta 5-10 minuter. - Pressa lite citron över och servera med machesallad. (Toppa gärna med lite färsk gräslök eller extra dill om du har.)