Äntligen blev det råraka även i mitt kök! Som jag skrev i förra inlägget har jag varit otroligt sugen på råraka efter att ha sett serien Vår tid är nu. Du som har sett den vet vad jag menar. Tänk att råriven potatis kan vara så lyxig beroende på vad du toppar den med. Jag gjorde två varianter, en med lättvispad syrad grädde, stenbitsrom och rödlök, samt en med syrad grädde och rårörda lingon. Det går utmärkt att servera rårakor med creme fraîche och räkor. Jag gillar att platta ut mina ordentligt men det är en smaksak. En del väljer att göra dem lite tjockare. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Hur får jag krispiga rårakor? Använd fast potatis Riv och skölj i kallt vatten Lägg den rivna potatisen i en kökshandduk och pressa ur vätskan Stek i olja och smör Lägg över rårakorna på ett galler när de är klara RECEPT RÅRAKOR, 4 stycken 3 fasta potatisar (normalstora) rapsolja smör Topping: syrad grädde eller creme fraîche rödlök stenbitsrom, löjrom eller tångrom salt ev. gräslök rårörda lingon eller lingonsylt Går så här: - Skala potatisen. Riv den, gärna i en matberedare. (Det gör jag.) Skölj potatisstrimlorna i kallt vatten. Låt rinna av och pressa ut all vätska med hjälp av en kökshandduk. - Värm en stekpanna med rapsolja i. Lägg en hög riven potatis i mitten av pannan och platta ut den. Lägg i en klick smör. Stek i någon minut på båda sidorna. Lägg över rårakorna på ett galler. - Salta rårakorna och toppa med lättvispad syrad grädde, stenbitsrom, rödlök och gräslök. Eller toppa med lättvispad syrad grädde och rårörda lingon. - Godast att äta dem direkt!