Det närmar sig midsommar och för många är sillen ett måste till det dukade bordet. Nu gillar inte alla sill och då är laxröra ett perfekt alternativ att servera på midsommarafton, eller till en vanlig fredags-aw. Laxröran har jag serverat på danskt rågbröd och gjort små smörrebröd av dem. Till midsommar serverar jag den nog på ett gott knäckebröd. Svensk högtid med svenska delikatesser! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT LAXRÖRA, räcker till 6-8 smörrebröd 200 g kallrökt lax 1 1/2 dl creme fraiche 1/2 dl majonnäs 1/2 rödlök 1/2 citron, saften en stor näve dill salt peppar Serveringstips: rom finhackad rödlök dill (jag hade timjan blommor i trädgården) Beredning: - Finhacka laxen och löken. - Blanda med creme fraiche, majonnäs, citron och dill. Smaka av med salt och peppar. - Fördela på knäckebröd eller danskt rågbröd. - Toppa med löjrom, dill och finhackad rödlök.