Hej! Du har säkert ätit Poké bowl men frågan är, har du testat Poké toast? Skillnaden är att du serverar råvarorna på ett rostat surdegsbröd istället för med ris i en skål. Ett enkelt sätt att få in lite mer tuggmotstånd i rätten. Vanligtvis är det rå fisk, färsk frukt, ris och grönsaker som utgör denna hawaiianska rätt. Jag har avokado, mango och polkabeta på min men rädisor, edamamebönor eller gurka funkar alldeles utmärkt. Den här rätten är från början en husmansrätt som motsvarar vår pyttipanna. Tanken är att du ska använda grönsaker som finns hemma. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Allra först marinerar jag laxen i soja, sesamolja, lime, salladslök och chili. Till en Poké toast behövs ingen sås men vill du ha något krämigt till kan du blanda majonnäs med srircha, lime och salt. En enkel chilimajonnäs som jag brukar göra till sushi. Tips på annan smaksättning till marinaden: riven ingefära hackad schalottenlök pressad vitlök färsk koriander chiliflakes riven pepparrot Vad sägs om en Poké toast till fredagsmyset? Önskar er en härlig dag! Kram från ett regnigt Lund RECEPT Poké toast, ca 4 st 150 gram rå lax, salmalax 3 msk japansk soja 1 1/2 msk sesamolja 1/2 lime, saften färsk chili eller sriracha skivad salladslök 4 skivor surdegsbröd cream cheese 2 avokado 1 mango sugarsnaps 1 polkabeta ruccola svarta sesamfrön 1/2 lime Blanda marinaden i en skål tillsammans med skivad salladslök och hackad chili. Skär laxen i kuber och lägg i marinaden. Låt stå medan du skär grönsakerna. Skär mango, avokado och sugarsnaps i bitar. Skala polkabetan och skiva tunt. Rosta eller stek brödet. Bre på cream cheese och toppa med ruccola. Lägg på lax och alla grönsaker. Avsluta med pressad lime och sesamfrön. Chilimajonnäs färdig majonnäs sriracha pressad lime salt Blanda alla ingredienser och servera till toasten. Recept på egen majonnäs: Klicka här!