Räkfrossa! En massa räkor, lite flatbread och goda dippar en kväll i april är helt klart något du borde planera in snart. Visst är det mysigt att sitta länge, låta alla skala sina egna räkor, toppa flatbread med dipp och bara njuta? Räkfrossa är perfekt när du inte vill vänta till kräftskivan i augusti. Servera lite löjrom, rödlök och creme fraîche till så får du lite variation till bröden. Det här är helt klart njutbart! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT RÄKFROSSA MED FLATBREAD, GRÖN AIOLI OCH LÖJROM 1 kg räkor, frysta 1 pkt löjrom 8 flatbread 2 dl crème fraiche 1 rödlök srirachamajonnäs dillaioli 1 citron rädisor gräslök Flatbread, 8 st 4 ½ dl vetemjöl 2 ½ dl yoghurt, 3 % ½ tsk bakpulver 1 tsk salt Dillaioli: 2 äggvitor ½ vitlöksklyfta en näve färsk dill 1 tsk vitvinsvinäger ca 2 dl rapsolja salt Gör så här: Tina räkorna och löjrommen. Gör dillaiolin (på äggvitor). Separera äggen och lägg äggvitan i en skål. Tillsätt dill, vitvinsvinäger och vitlök. Mixa med en stavmixer tills det bildas ett vitt skum. Häll långsamt i rapsoljan och mixa under tiden. För tjockare konsistens, häll i mer olja. Smaka av med salt. Ställ kallt så länge. Baka flatbread. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i yoghurten och arbeta ihop en deg. Täck med plastfolie och låt vila i 20 minuter. Dela degen i 8 bitar. Rulla till en boll och kavla ut på ett mjölat bakbord. Stek i en torr het panna på båda sidorna. Servera flatbread med två olika toppings på. Det ena med dillaioli, hackad rödlök, räkor och dillkvist. Den andra med crème fraiche, hackad rödlök, löjrom och hackad gräslök. Resten av räkorna doppar du i srirachamajonnäs och i dillaioli.