Hej! Vad sägs om skagenröra med ingefära på krispiga rischips till helgen? Jag tycker det är klockrent med nordisk tapas. Dessutom passar dessa som tilltugg till fördrinken eller som en av flera smårätter till middagen. Extra god blir skagenröra om du har i lite riven ingefära och hackad chili, en härlig liten tvist som förhöjer smaken. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Rispapper kan du köpa i vilken matbutik som helst. De brukar ligga bland asiatiska produkter och säljs som runda ark. De är hårda och icke ätbara när du köper dem. Arken kan antingen läggas i blöt eller friteras i olja. Till detta recept har jag brutit rispappret i mindre bitar och sedan friterat i olja. Rispapprena behöver inte vara jämna i formen eftersom de ändrar sig när du tillagar dem. Det du kan känna till är att ju varmare olja, desto krusigare rischips. Det bästa av allt är att det är superkul att fritera rispapper. Nästan så att det är svårt att sluta när man börjar...Satisfying till max! Vill du lägga rispapper i blöt och fylla med krispiga grönsaker eller skagenröra? Klicka då på länken här nedan: Risrullar fyllda med grönsaker och jordgubbar Jag önskar er en härlig helg! Kram Diana SKAGENRÖRA MED INGEFÄRA PÅ KRISPIGA RISCHIPS, (16 rischips) Rischips: 4 rispapper rapsolja Skagenröra: 200 g skalade räkor ½ dl majonnäs ½ dl creme fraiche riven färsk ingefära (mängd efter smak) ½ citron ½ röd chili 2 tsk svarta sesamfrön salt Servering: bladspenat svarta sesamfrön ½ röd chili Beredning: 1. Börja med rischipsen. Klipp rispappret i fyra bitar. (De behöver inte vara jämna.) Häll rapsolja i en stekpanna, ca 1 cm upp. När oljan är varm, lägg försiktigt i rispappret. Fritera i några sekunder. Lägg över rischipsen på ett fat med hushållspapper. Vänd dem upp och ner. 2. Skala räkorna. Blanda resten av ingredienserna i en skål. Lägg räkorna i såsen och rör om. Smaka av med salt och ev. mer ingefära. 3. Fyll rischipsen med bladspenat och skagenröra. Toppa med extra hackad chili och svarta sesamfrön. Servera!