Diana ”Diadonna” Dontsova
Med stor passion lagar Diana mat som passar alla. Här hittar du recept, de senaste trenderna till köket och tips på hur du serverar maten. Hon är matkreatören med sinne för styling och foto. Diana är vinnare av Stora matbloggspriset 2017 och vann Matbloggspriset för Bästa Foto 2016.
Annons

Skagenröra med ingefära på rischips

Hej!

Vad sägs om skagenröra med ingefära på krispiga rischips till helgen? Jag tycker det är klockrent med nordisk tapas. Dessutom passar dessa som tilltugg till fördrinken eller som en av flera smårätter till middagen. Extra god blir skagenröra om du har i lite riven ingefära och hackad chili, en härlig liten tvist som förhöjer smaken.

Annons


RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA

Rispapper kan du köpa i vilken matbutik som helst. De brukar ligga bland asiatiska produkter och säljs som runda ark. De är hårda och icke ätbara när du köper dem. Arken kan antingen läggas i blöt eller friteras i olja. Till detta recept har jag brutit rispappret i mindre bitar och sedan friterat i olja. Rispapprena behöver inte vara jämna i formen eftersom de ändrar sig när du tillagar dem. Det du kan känna till är att ju varmare olja, desto krusigare rischips. Det bästa av allt är att det är superkul att fritera rispapper. Nästan så att det är svårt att sluta när man börjar…Satisfying till max!

Vill du lägga rispapper i blöt och fylla med krispiga grönsaker eller skagenröra? Klicka då på länken här nedan:

Annons

Jag önskar er en härlig helg!

Kram Diana

 

SKAGENRÖRA MED INGEFÄRA PÅ KRISPIGA RISCHIPS, (16 rischips)

Rischips:
4 rispapper
rapsolja

Annons

Skagenröra:
200 g skalade räkor
½ dl majonnäs
½ dl creme fraiche
riven färsk ingefära (mängd efter smak)
½ citron
½ röd chili
2 tsk svarta sesamfrön
salt

Servering:
bladspenat
svarta sesamfrön
½ röd chili

Beredning:
1. Börja med rischipsen. Klipp rispappret i fyra bitar. (De behöver inte vara jämna.) Häll rapsolja i en stekpanna, ca 1 cm upp. När oljan är varm, lägg försiktigt i rispappret. Fritera i några sekunder. Lägg över rischipsen på ett fat med hushållspapper. Vänd dem upp och ner.
2. Skala räkorna. Blanda resten av ingredienserna i en skål. Lägg räkorna i såsen och rör om. Smaka av med salt och ev. mer ingefära.
3. Fyll rischipsen med bladspenat och skagenröra. Toppa med extra hackad chili och svarta sesamfrön. Servera!

4 kommentarer till “Skagenröra med ingefära på rischips”

  1. Ewa skriver: 1 maj, 2018

    Det här var väl inte ”enkel mat” som du outar i bloggingressen.


    1. Diana skriver: 2 maj, 2018

      Hej Ewa!
      Jag ser inte det i bloggingressen. Var? Men att fritera rispapper är i och för sig lätt att göra och riktigt roligt. Har du testat?
      Det bästa är att rischipsen kan toppas med allt möjligt som t ex egengjord eller köpt skagenröra.
      Önskar dig en fin onsdag!
      Diana


  2. Lotta Moody skriver: 27 december, 2019

    Vad häftigt! Jag har haft rispapper liggande i hur många år som helst och inte vetat hur jag ska göra med dem (gillar dem inte ‘blöta’). Provfriterade och helt klart tilltugg till nyårsafton 🙂


    1. Diana Dontsova skriver: 27 december, 2019

      Vad bra! Det är t o m roligt att göra…så effektfullt trots liten insats!


Dela på:
Annons
Laddar
https://bydiadonna.femina.se/sott/ananas-med-vit-chokladyoghurt/