Diana ”Diadonna” Dontsova
Med stor passion lagar Diana mat som passar alla. Här hittar du recept, de senaste trenderna till köket och tips på hur du serverar maten. Hon är matkreatören med sinne för styling och foto. Diana är vinnare av Stora matbloggspriset 2017 och vann Matbloggspriset för Bästa Foto 2016.
Annons

Smördegsflarn med räkor

Smördegsflarn med handskalade räkor rekommenderar jag till dig som gillar äta gott men inte vill stå allt för länge vid spisen. Det som tar tid här är att skala räkorna sen är liksom jobbet gjort. Grädda smördegen med creme fraîche och ost på. Därefter toppar du med räkor eller annat du du tycker om. Funkar utmärkt på en aw med bubbel till eller när som egentligen. God mat är livet!

Annons

RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA

 

RECEPT

SMÖRDEGSFLARN MED RÄKOR OCH OST

Annons

1 pkt smördeg
1 dl creme fraiche
2 dl lagrad ost, riven
½ rödlök
½ kg räkor, frysta
4 rädisor
8 sugarsnaps
1 citron
dill

Gör så här:

  1. Tina och skala räkorna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen. Skär ett snitt 1 cm in från smördegskanten, som en ram. Bre på crème fraiche och toppa med riven ost.
  3. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  4. Toppa flarnet med hackad rödlök, skalade räkor, skivad rädisa, sugarsnaps och dill. Avsluta med rivet citronskal ovanpå. Servera även citronklyftor till!

 

Dela på:
Annons
Laddar
https://bydiadonna.femina.se/fisk-och-skaldjur/rakor-med-flatbread-och-dipp/