Diana ”Diadonna” Dontsova
Med stor passion lagar Diana mat som passar alla. Här hittar du recept, de senaste trenderna till köket och tips på hur du serverar maten. Hon är matkreatören med sinne för styling och foto. Diana är vinnare av Stora matbloggspriset 2017 och vann Matbloggspriset för Bästa Foto 2016.
Annons

Stora räkor med chili och vitlök

Vitlöksfrästa chiliräkor till en pasta eller en risotto, gott vilket som!  Jag serverade mina till en saffransrisotto och det kan jag absolut rekommendera. Även om jag har bakat en massa lussebullar finns det en hel del påsar i skafferiet som måste ätas upp.

Annons


RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA

RECEPT

VITLÖKSFRÄSTA CHILIRÄKOR

Annons

ca 500 g stora skalade räkor
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
olja, att steka i
en klick smör
flingsalt
ev. färsk persilja

Gör så här:
– Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och skiva chilin.
– Häll lite olja i en panna. Fräs vitlök och chili.
– Öka på värmen och lägg i skalade räkor och en klick smör. Fräs och rör om.
– Lägg upp på ett fat och få med alla bitar chili och vitlök från pannan. Strö lite flingsalt och färsk persilja över. Servera!

Dela på:
Annons
Laddar
https://bydiadonna.femina.se/hogtider/knack-fyra-olika-smaker/