I samarbete med Old El Paso Hej! Har du ätit skånsk taco? Jag har nämligen fått i uppdrag av Old El Paso att göra min tolkning av tacos inspirerade av mitt landskap Skåne. Tankarna gick åt alla håll eftersom vi har en hel del bra råvaror som kål, svamp, senap, knake och majskyckling här längst ner i söder. Till slut bestämde jag mig för att fylla mina Stuffed´n Stand med skånsk svamp, rödkål och senap. Nu är det dags att ta fram Sveriges bästa landskapstaco! Är du sugen på att vara med och skapa ditt egna recept? Då tycker jag att du ska delta i Tacolandskapskampen. Låt Skåne inspirera dig i valet av smak och gör din taco Stand´n Stuff. De nya tortillabröden finns nämligen i två storlekar vilket gör att du kan fylla dem med det mesta. Du tävlar om att få vara med i Old El Pasos digitala receptsamling, vinna en Crock Pot och en goodiebag med Old El Paso produkter. Dags att laga mat och vara med i kampanjen Make it yours. Se hur du ska gå tillväga längre ner! Tacos för mig är plockmat där var och en fyller sitt eget tortillabröd. Rödkålen valde jag att snabbsyra och smaksätta med lite skånsk senap. För att få en härlig balans mellan syra, sötma och hetta, tillsatte jag karamellliserad rödlök. Den får du absolut inte hoppa över för då missar du något riktigt gott. Självklart ville jag ha med en touch av Mexico och tillsatte färsk grön chilipeppar, chili salsa och krispiga tortilla chips. Resultatet blev en smarrig vegetarisk taco med smak av både Skåne och Mexico. FOTO: DIANA DONTSOVA Så här tävlar du: Gör din egen taco inspirerad av mitt landskap Skåne Använd Stand´n Stuff valfri storlek Skicka in bild och recept till oldelpaso.sverige@hkstrategies.com med "diadonna" i ämnesraden Juryn består av representant från Old El Paso, Diadonna och en representant från H+K Strategies Tävlingen pågår till den 17/11 och vinnaren avslöjas här på bloggen den 24/11 Fullständiga tävlingsvillkor hittar du här Lycka till! Låt fantasin flöda! Kram Diana RECEPT Tacos med skånsk svamp, karamelliserade rödlök och syrad rödkål ca 300 g skånsk portobello rapsolja en klick smör salt svartpeppar Gör så här: Skär svampen i skivor. Fräs i rapsolja och smör. Salta och peppra den stekta svampen. Karamelliserad rödlök: 4 rödlök rapsolja klick smör 1 msk honung Gör så här: Skala och skiva rödlöken. Stek i rapsolja tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt en klick smör och honung. Stek till löken är helt karamelliserad, i ca 15 minuter. Snabbsyrad rödkål: ca 300 g rödkål 1 msk rapsolja 2 tsk skånsk senap 1 tsk salt ½ msk vitvinsvinäger Gör så här: Strimla rödkålen med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Blanda rapsolja, senap och vitvinsvinäger. Häll över rödkålen. Salta och blanda ordentligt och låt stå i minst 10 minuter. Ostsås med chipotle: 2 dl crème fraiche 150 g riven lagrad skånsk ost 1 liten vitlöksklyfta 1 msk smokey chipotle chili salsa, Old El Paso salt peppar Gör så här: Riv osten. Blanda med creme fraiche och resten av ingredienserna. Smaka av med salt peppar. Servering och tillbehör: Stand´n Stuff (både stor och mini) Old El Paso Tortilla chips Blue Corn & Sea Salt 1 grön chilipeppar persilja lime ruccola I samarbete med Old El Paso