Om jag ska vara ärlig tror jag inte att det finns någon enklare rätt att laga än ugnsbakad lax. Den ska egentligen bara smaksättas, bakas i ugnen i ca 25-30 minuter och sen är den klar. Smidigare än så här blir det inte. Den här gången penslade jag laxen med smält smör och toppade med mycket grovhackad vitlök och rivet citronskal. Väldigt gott då vitlöken blir lite söt när den rostas. Till laxen serverade jag en riktigt god fransk potatissallad tillagad på mitt vis med dragon och dill. En sallad som passar till både lax, grillad mat och perfekt till studentfesten. Till rätten serverade jag en kall sås på creme fraîche men den kändes lite överflödig eftersom potatisen innehöll en krämig vinägrett. I såssen hade jag creme fraiche med dill, honung, citron, salt och peppar. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT UGNSBAKAD LAX MED CITRON OCH VITLÖK en större bit laxfilé (jag hade 500 g) ca 50 g smör, smält ca 4 vitlöksklyftor salt peppar 1 citron, skalet Beredning; - Sätt ugnen på 180 grader. - Placera laxen i en ugnsfast form. Pensla med smält smör och toppa med grovhackad vitlök. Salta och peppra. Baka laxen i ugnen i 25-30 minuter (beror på hur tjock laxen är). - Ta ut laxen och ös den med smöret från formen. Toppa med rivet citronskal och servera! RECEPT PÅ POTATISSALLAD HITTAR DU HÄR!