Foto: Diana Dontsova Fisktacos med pulled lax och mangosalsa till fredagsmyset? Helt klart ett av mina favoritmiddagstips! Snart är det dags för fredagsmys och ärligt talat, finns det något bättre? Inte för att vi skippar myset de andra dagarna, men fredagen är extra mysig. Som vanligt önskar barnen att äta tacos och då väljer jag fisktacos gjord på lax och mangosalsa med avokado och rädisor. En perfekt fyllning till mina hembakade tortillabröd (med och utan gluten) som jag skrev om i förra inlägget. Av någon anledning har det blivit lite av en lag att kunna laga middag under 30 minuter. Det är inget jag strävar efter men pulled lax och salsa går under 30 minuter. Jag lovar! Då räknar jag inte med hembakat tortillabröd i och för sig. Nu bröts löftet...Men allt det andra går under 30 minuter! Fisken ska penslas och bakas i 20-25 minuter. Under tiden görs salsan på valda grönsaker. Det bästa av allt - det är supergott! Huruvida det blir snabbt lagat, långkok eller hämtmat, så blir det fredag. En njutbar myskväll till er alla! Diana Styling- och serveringstips! Lägg över laxen på en skärbräda klädd med ett snyggt bakplåtspapper eller varför inte ett tidningspapper. Dekorera fisken med hackad persilja och peppar. Börja dra isär fiskköttet men inte hela vägen. Det ser extra inbjudande ut! Mitt bakplåtspapper kommer från Leilas Generalstore, inhandlat på Mood, Stockholm. Helt klart värt ett besök! Fyll några tortillabröd med lax, salsa och sallad. Låt gästen hälla på sås, då blir det inte kladdigt. För att hålla ihop bröden och fyllningen använd limehalvor som stöd men också som extra lime för de som vill ha. Uppskuren lime en favorit hos oss matstylister. Recept: Pulled lax med mangosalsa, 4 port Pulled lax: Lax, halvsida 1,5 dl soja, japansk 1/2 lime 3-4 msk honung några droppar liquid smoke (finns att köpa på flaska i matbutik) Blanda marinaden och lägg laxen i marinaden, med skinnet uppåt. Låt laxen marineras medan du blanda mangosalsan. Lyft upp laxen och lägg över i en ren form täckt med bakplåtspapper. (Ett sätt att skydda formen från varm honung.) Pensla över lite extra honung och ställ i en varm ugn, 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut laxen när den är klar och låt svalna en liten stund. Ta i isär fiskköttet med hjälp av två gafflar. Tortillabröd, 4 olika recept Klicka här för recept på tortillabröd Mangosalsa med avokado och rädisor 1 färsk mango 3-4 avokado en knippe rädisor 1/2 lime hackad persilja (går bra med koriander eller mynta) 1 röd chili honung flingsalt Skala mangon och dela i bitar. Gröp ur avokadon och skär i lika stora bitar. Skölj rädisorna och dela eller skiva. Blanda frukt och grönt med chili, pressad lime och hackad persilja. Smaka av med salt och honung. Servera till tacosen: Gräddfil eller turkisk yoghurt med het chili eller tacosås i mitten- behöver ej röras om Blandsallad Tortillabröd (Röd lök) Foto: Diana Dontsova Fler tips! Pulled pork Matfotografering Matstyling Styling för hemmet