Annons

Annons


Frozen cheesecake – med kondenserad mjölk

Hej!

Här kommer receptet som utlovat på min supergoda frysta cheesecake med cream cheese, kondenserad mjölk och citron. Den är otroligt krämig och fyllig i smaken. Det bästa är att den går att förbereda i förväg och ha i frysen tills det är dags att servera den. Ta ut kakan en halvtimme före servering och toppa den med goda frukter eller bär. Jag valde att toppa min med hallon, blåbär och riven vit choklad. Blir det kaka över, vilket jag tvivla på, går det bra att ställa in den i frysen igen.

Annons

Tips på topping:

  • Gula frukter som mango, ananas, physalis
  • Passionsfrukt
  • Jordgubbar med riven vit choklad och lime
  • Rabarberkompott
  • Blåa bär och gula frukter (se bild här)

Recept på en annan enkel dessert är hallonsorbet som görs medan kaffet bryggs. Perfekt en varm sommardag vilket vi hoppas kommer snart. Det receptet hittar du här:

Hallonsorbet på tre ingredienser


FOTO: DIANA DONTSOVA

Jag önskar er alla en underbar helg! På söndag firar jag livet tillsammans med min familj och mina syskon. Då ska min systers barnbarn Kathalea döpas. Det kommer bli dans, fest och mycket kärlek! Jag längtar så efter att få pussa på familjens senaste men sötaste tillskott.

Kram
Diana

RECEPT

Frozen eller fryst cheesecake, 8-10 bitar

Botten:
150 gram digestive kex
50 gram smält smör

Fyllningen:
400 gram färskost
1 burk kondenserad mjölk
1 citron, saften
2 tsk vaniljsocker (alt 1 msk florsocker och 1/2 tsk vaniljpulver)

Topping:
Färska bär som hallon, blåbär
Riven vit choklad

1. Smält smöret. Mixa eller krossa kexen till smulor. Blanda kexsmulor och smält smör. Tryck ut en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
2. Häll cream cheese och kondenserad mjölk i en bunke. Vispa i några minuter tills du har en slät kräm. Tillsätt vaniljsocker och pressad citron. Vispa i några minuter till. (Smaka av eftersom alla citroner smakar olika, tillsätt mer om det behövs.)
3. Häll smeten i formen och ställ in i frysen. Låt stå i ca 4 timmar. 
4. Ta ut kakan en halvtimme före servering. Toppa med bär och riven vit choklad. Servera!


Kommentera

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar