På chokladens dag fick det bli amerikanska pannkakor med bästa toppingen, nötter och smält choklad! Vad mer kan jag begära? Möjligtvis en kopp kaffe annars var det helt i min smak. Jag ska nog inte avslöja hur många gånger eller hur ofta det är chokladens dag för mig. Fast jag är nog inte ensam om att fira flitigt. Eller vad säger ni? Har ni ätit choklad idag? Om du inte hunnit fira chokladens dag så tycker jag du kan unna dig snart. Varför inte med pannkakor? Här nedan hittar du två recept, ett med vetemjöl och ett med mandelmjöl. Ha det bra så länge! Diana Amerikanska pannkakor med mandelmjöl Foto: Diana Dontsova Recept: Amerikanska pannkakor ca 14 st: 2,75 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 2 msk socker 2,5 dl mjölk 1 ägg 25 gram smör en nypa salt Mörk choklad Hackade nötter eller frön Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i lite mjölk åt gången och blanda ordentligt. Tillsätt ägget och avsluta med smält smör. Stek pannkakorna i smör, någon minut på varje sida. Servera med smält choklad och hackade nötter. Glutenfria amerikanska pannkakor, ca 6 st 1 ägg 1 dl grädde 1 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 nypa salt Vispa ägg och grädde. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Stek pannkakorna i smör och när du använder mandelmjöl och fiberhusk ska pannkakorna stekas extra länge innan du vänder på dem. Tips! Gör en sats åt gången eftersom fiberhusk sväller. Fler recept på topping och choklad: Citronkräm Kolafudge Mjölfria pannkakor Kanelbullar med choklad Vaniljglass med riven choklad