God morgon! Vad sägs om belgiska våfflor till frukost? Eller till eftermiddagsfikat en regnig sommardag i juli? Jag föredrar snabbvarianten som görs på bakpulver istället för med jäst. De är lika goda och sen är det alltid skönt att slippa vänta på jäsningen. För att göra belgiska våfflor krävs tyvärr ett annat våffeljärn än det vi brukar ha hemma i skåpet. Idag finns våffeljärn i alla former och storlekar på nätet. Utbudet gör att priserna är lägre nu än vad de varit tidigare. Hallon och blåbär till räcker för min del. Självklart blir det grädde eller tjock yoghurt ibland när vi lyxar till det. Ibland gör jag en citronkräm som passar utmärkt till både pannkakor och våfflor. Vill du hellre laga glutenfria belgiska våfflor, klicka på länken nedan för att komma dit. De är gjorda på rismjöl istället för vetemjöl. Recept på glutenfria belgiska våfflor FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: Belgiska våfflor, 8 st 175 gram smält smör 3 1/2 dl mjölk 2 äggulor 2 äggvitor 3 1/2 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1/2 dl socker Beredning: - Börja med att smälta smöret. - Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. - Separera äggen. Vispa äggula och socker till en fluffig smet. Häll i mjölken och vispa igen. - Till sätt mjölblandningen under vispning. -Häll i det smälta smöret. Vispa till en jämn smet. - Vispa äggvitorna för sig tills de är fluffiga. Avsluta med att försiktigt vända ner äggviteskummet i smeten med hjälp av en slickepott. - Värm våffeljärnet. Pensla med lite smör och häll i en slev med smet. Grädda i någon minut. Lägg över den färdiga våfflan på ett galler för att bibehålla krispigheten. Servera direkt! Tips på andra godsaker till frukost: Mjölfria pannkakor Glutenfria våfflor - vanliga Krispiga våfflor - vanliga Smoothie gjord på avokado