Hej! Ni vet väl att jag älskar pannkakor! Just dessa är mina godaste pannkakor och passionsfruktskrämen är riktigt god. Hemma hos oss lagas vallmopannkakorna när det ska lyxas till en lördag eller söndag. För många av er har semestern tagit slut och det är för er skull jag postar receptet. Laga dessa till helgen och förläng semesterkänslan. Min semester är också slut men redan ikväll kommer jag förhoppningsvis glömma bort det när Rihanna börjar sjunga på Malmö Arena. Jag ska nämligen dit tillsammans med mina två systrar och våra barn. Förra veckan såg vi Beyoncé i Stockholm och nu fortsätter vår musiksommar. Ett härligt sätt att skapa minnen för barnen. Konserten som Beyoncé gav kommer barnen garanterat aldrig att glömma, aldrig! Det dröjer många år innan de får se en så fulländad artist som hon. Även om det är för deras skull vi går på konsert så är det jag som går runt i ett sjungande lyckorus efter Beyoncé. Fortfarande helt tagen av denna kvinna. Wow! Ja, ni märker förälskelsen när jag skriver om henne istället för vallmo och pannkakor. Haha...förlåt! Men hon får 10 av 10 pannkakor! Nu ska jag ta mig i kragen och skriva receptet längst ner. Testa dessa och njut, antingen idag eller till helgen! Kram Diana Pannkakorna är lagade och fotade för magasin Femina i nr 3, 2016. I det numret hade jag nämligen ett helt pannkaksreportage. FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: Lyxpannkaka med vallmo och passionsfrukt, 6 st 2 ½ dl vetemjöl 1 msk socker 3 msk blå vallmo ½ tsk salt 2 ¾ dl mjölk ½ dl grädde 2 ägg smör till stekning Passionsfruktskräm: 1 dl crème fraiche 3 passionsfrukter 100 gram cream cheese ¾ dl florsocker 1 äggula Pannkakor: Blanda mjöl, socker, salt och vallmo i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt grädden och resten av mjölken. Avsluta med att blanda i äggen. Smält smör i en panna. Grädda tunna pannkakor, någon minut på varje sida. Passionsfruktskräm: Vispa crème fraichen fluffig. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem med en sked. Tillsätt cream cheese, florsocker, äggula och vispa ordenligt. Rulla ihop pannkakorna och lägg på ett fat. Ringla krämen över och dekorera med extra passionsfrukt och blå vallmo. RECIPE IN ENGLISH: Poppy seed pancakes, serves 6 150 gr plain flour 1 tbs sugar 3 tbs blue poppyseed a pinch of salt 275 ml milk 50 ml heavy cream 2 egg butter for frying Method: Put the flour, sugar, salt and poppyseed in a large bowl and mix. Then pour in about half of the milk and start whisking. Add cream and rest of the milk. Whisk until smooth. Beat the eggs into the batter. Heat the pan over a moderate heat, then add a little butter. Ladle some batter into the pan, tilting the pan to move the mixture around for a thin and even layer. Return the pan to the heat, then leave to cook for about 40 secs. Flip the pancake and cook on the other side. Continue with the rest of the batter. Serve with passionfruit cream. Passion fruit cream 100 gr sour cream (creme fraiche) 3 passion fruit 100 gr cream cheese 4-5 tbs powdered sugar 1 egg yolk Method: Whisk sour cream fluffy. Beat in the flesh of 3 passion fruits, cream cheese, sugar and egg yolk. Whisk until smooth. Pour the cream over the rolled pancakes. Add some more passion fruit if wanted. ANDRA PANNKAKSRECEPT: Mjölfria pannkakor Amerikanska pannkakor- två recept Bovetepannkakor