Granola eller egengjord müsli är mycket godare än den vi köper i affären. Den är inte bara godare utan bra mycket nyttigare. Du kan själv styra vad du har i den, både vilka nötter du vill ha men även mängden sötma. Smaksättningen kan varieras från vaniljpulver till kardemumma och kanel. Den finns en nackdel, jag erkänner. Den tar slut alldeles för fort! När du gör den här är det lika bra att göra en stor sats. Då räcker den till alla vardagsfrukostar. Granola tillsammans med yoghurt är perfekt att ta till både som frukost men även mellanmål, både till stora och små. Testa även detta till frukost: Ugnsbakade ägg Mandelscones Ha en skön kväll allesammans! Diana Foto: Diana Dontsova Recept till en plåt GRANOLA: 3 dl hackad mandel 2 dl solrosfrön 1 dl hackade hasselnötter 1/2 dl pumpafrön 1 tsk vaniljpulver 3 msk rapsolja 3 msk honung (går att byta ut mot stevia eller sukrin melis om du föredrar det) Blanda allt och ugnsbaka i 175 grader tills den har fått färg, ca. 15-20 min. Tips på andra smaksättningar: Kanel Kardemumma Kakao Testa även detta till frukost: Ugnsbakade ägg Mandelscones