Vi är nog många som uppskattar en ostbricka en kall vinterdag i december med glögg eller annat gott i glaset. Jag la ut ett snabbklipp på Instagram där jag gör en ostbricka och det blev väldigt uppskattat. Idag tänker jag dela med mig av vad du kan ha på ostbrickan och hur du kan styla den. Det viktigaste av allt är att servera osten rumstempererad för bästa möjliga smak. VAD HAR VI FÖR TYP AV OSTAR? Hårdost: Västerbottensost, Gruyere, Parmesan Vitmögelost: Brie Blåmögleost: Saint Agur, Gorgozola Getost: Chevre, Caprin Kittost: Taleggio, Vacherol Här nedan har jag tre olika ostar: Västerbottensost, Brie de Meaux och Saint Agur. FOTO: DIANA DONTSOVA DET HÄR GILLAR JAG ATT HA PÅ EN OSTBRICKA: Tre sorters ostar med olika styrkor och strukturer: hårdost, brie och mögelost Bröd, knäcke, kex och pepparkakor: både sött och salt Olika sorters nötter Färsk frukt som päron, vindruvor, granatäpple och torkade dadlar eller fikon Marmelad eller chutney Salta inslag som grönkålschips och oliver. Chark är så klart ett gott inslag. Julgodis, choklad och lussebullar (jag hoppade över det just den här gången) SÅ HÄR STYLAR DU EN OSTBRICKA: Jag gillar att använda två brädor ovanpå varandra. Den undre är större och ger lite extra utrymme för till exempel vindruvorna att falla ner. En snygg detalj helt enkelt! Tänk på bokstaven S när du lägger ut osten. På det viset får du luft mellan ostbitarna och en bra utgångspunkt att styla resten. Placera tillbehör i flera mindre skålar och ställ dem på brickan men också utanför. Skär hårdosten i mindre bitar - det ger en inbjudande känsla. Tänk färgmässigt! Få in det röda i granatäpplet och grönt i päron eller grönkålschips. När du lagt ut ost, frukt, skålar och kex, fyll ut tomrummen med choklad, fikon, nötter och annat gott. Det ger en härlig överflödig ostbricka. HÄR KAN DU SE KLIPPET PÅ INSTAGRAM