Jag vill tipsa er om min snabbgröt som jag ofta startar dagen med. En perfekt frukost på två ingredienser, kokosmjölk och mandelmjöl. Den påminner väldigt mycket om mannagrynsgröt med lite mer struktur. Godare om du frågar mig. Speciellt med frysta bär på toppen som tinar nästan meddetsamma eftersom gröten är varm. Du kanske undrar varför jag inte gör den på kokosmjöl istället för mandel men det blir inte bra. Jag har testat men den blir mjölig, inte alls god. Eftersom mandelgröten inte består av vanlig mjölk eller mannagryn är den både glutenfri och vegansk. Kokosmjölken köper jag i 1 litersförpackning och kan användas till både pannkakor och chiagröt. NYTT! På Instagram ser jag då och då bilder på mina recept som ni lagat. Det är superkul att få se vad ni lagar och vad som går hem hos er. Tack! Från och med nu kommer jag att plocka ut några av era bilder och lägga ut dem här på bloggen. För att bli repostad ska du tagga @diadonna och #diadonna för då samlas bilderna under taggen och lättare för mig att se. Laga, fota och tagga så kanske din bild plockas ut och visas här...givetvis med ditt profilnamn. Bilderna behöver inte alls vara tagna med en avancerad kamera utan mobilen funkar alldeles utmärkt! Min bild på gröten är tagen med en Iphone. Recept på mandelgröt, 1 portion 2 dl kokosmjölk (Alpros orginal med ris, vilket reder gröten. 2,7 gram kolhydrater.) 2 dl mandelmjöl (1 nypa salt) Topping: frysta bär vallmofrö Blanda kokosmjölk och mandelmjöl i en kastrull. Jag brukar ta en nypa salt. Koka upp och låt puttra i ca 3 minuter eller tills gröten får den konsistens du vill ha. Tycker du den är för tunn så är det bara att tillsätta mandelmjöl eller kokosmjölk om den är för tjock. Toppa den med bär och vallmo eller bara kanel är också gott. Servera! In english: Glutenfree and vegan almond porridge 3/4 cup coconutmilk ( I had Alpros with rice, only 2,7 grams carbs) 3/4 cup almond flour a pinch of salt Topping: frozen berries blue poppy seeds Place coconut milk and almond flour in a pan. Add a pinch of salt and stir. Cook for three minutes or until thickened. Pour it in a bowl and top with berries and seeds. Enjoy! Do you want to be posted here on my blog? Cook something from my recipes and post a photo on Instagram. Use the tag @diadonna and #diadonna and I will choose a few. Of course I will mention your Instagram. Hugs, Diana