FOTO: DIANA DONTSOVA Hej alla vakna! Duka fram en härlig helgfrukost och bjud på ugnsbakade ägg. Dessa går att göra i små formar eller varför inte i en muffinsplåt? Hur smidigt som helst om man är många eller väldigt hungrig! Det bästa med dessa ägg är att de mättar men också för att barnen tycker om dem. Fyllningen kan varieras och lätt ändras till en vegetarisk minirätt. Osten ger en god sälta och jag väljer jämt att smula fetaost över. Jag älskar feta och för mig är det ett givet val. Trevlig söndag på er! Ha det bra! Diana RECEPT: Ugnsbakade ägg, 1 port i en liten form en skiva lufttorkad skinka, typ parmaskinka eller bresaola några skedar tomatsås eller ajvar (paprikaröra) smulad feta färsk bladspenat 1 ägg olivolja en skvätt grädde svartpeppar Pensla formarna med olivolja. Börja med att placera den lufttorkade skinkan i botten och längs med kanterna på formen. Lägg i någon matsked tomatsås eller ajvar. Tillsätt bladspenat, smulad fetaost, svartpeppar och ett ägg i varje form. Avsluta med en liten skvätt grädde. Baka dessa i ugn i 15-20 minuter i 175 grader. Tiden beror på hur fast du vill ha ägget. Låt svalna före servering. RECIPE IN ENGLISH: Oven baked egg for one a slice of ham, like prosciutto or bresaola 2 tbsp tomato sauce or ajvar crumbled feta fresh spinach 1 egg a dash of cream olive oil black pepper Heat oven to 175 degrees C. Brush the molds with olive oil. Start by placing ham in the bottom. Add spinach and tomato sauce/ajvar. Pour a dash of cream. Top with crumbled feta cheese and black pepper. Bake for 15-20 minutes. Time in oven depends on how firm you want your eggs. Let cool before serving. Annat gott till helgfrukosten: Glutenfria scones Hemmagjort smör Avokadosmoothie