Mosade hallon blandat med florsocker, perfekt till vispad grädde. Vaniljglass med svärmors plommonsylt och svartvinbärssylt. Min vän Annas hjortronssylt smakade perfekt till gräddyoghurt. Blanda vispad grädde med turkisk yoghurt och smaksätt med vaniljpulver. Foto: Diana Dontsova Idag är det 25 mars och våffeldagen! Klart du ska unna dig en frasig våffla eller två. Perfekt kvällsfika en dag som denna. Vill du inte äta den med grädde och sylt kan den alltid ätas med en egengjord citronkräm. Ett annant alternativ är att servera våfflan åt det matiga hållet, nästan som en smörgås. Testa med att bre på cream cheese och toppa sen med karamelliserad lök och chevre eller varför inte ädelost och päron. Supergott! Njut! Diana TIPS! Snåla inte med smöret om du vill ha frasiga våfflor. Det viktigaste av allt är att inte stapla våfflor på varandra. Då blir de mjuka och fuktiga. Recept: FRASIGA VÅFFLOR ca 8 stycken 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver en nypa salt 4 dl mjölk 1 dl vatten 100 gram smält smör Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt lite mjölk åt gången och rör om. Häll i vatten och blanda. Avsluta med smält smör. Tänk på att spara lite smör som du kan använda till våffeljärnet. Värm ditt våffeljärn och bre på smält smör. Grädda tills du har en gyllenbrun frasig våffla. Läs mer om: Galette med karalliserad lök och chevre Pannkakor med citronkräm