Hej! Vad sägs om att göra bovetegaletter till fredagsmyset eller kanske till lördagslunchen? Servera dem med chèvre, ruccola och betor så lovar jag att det blir gott. Gillar du inte getost går den att byta ut mot fetaost. Det bästa är att servera neutrala galetter och ställa fram olika goda tillbehör. På så sätt kan alla skapa sin egen fredagsrätt. Lite tacoskänsla över det hela med plock och tillbehör. FOTO: DIANA DONTSOVA Tips på andra tillbehör: Keso med rostad purjolök Kyckling med avokado Fetaostkräm med picklad rödlök Köttfärs med paprika Parmaskinka med körsbärstomater Västerbottenost med romansallad Hummus med oliver Eller så kör du en kylskåpsrensning! Ett ypperligt tillfälle när du gör galetter. Önskar er en härlig dag! Kram Diana RECEPT: Bovetegalette med chévre och polkabeta, 6 st (glutenfri) 1 ägg 2 dl vatten 2 dl mjölk 2 msk filmjölk ½ tsk salt 2 dl bovetemjöl smör till stekning Chévrekräm: 100 gram chévre 1 ½ dl crème fraiche 2 tsk honung salt vitpeppar Tillbehör: bladspenat polkabeta gurka ruccola pumpafrön Rör ihop alla ingredienserna utom bovetemjöl. Tillsätt mjölet allra sist och vispa till en jämn smet. Smält en klick smör i en varm panna. Häll ett tunt lager smet och grädda pannkakan på båda sidorna. Chèvrekräm: Mixa chèvre med créme fraiche. Smaka av med honung, salt och vitpeppar. Skala de råa polkabetorna och gurkan. Skiva dem tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Fördela chèvrekrämen på varje pannkaka och lägg på blandspenat. Vik över kanterna. Toppa varje galette med skivad beta, gurka och sallad. Avsluta med smulad chèvre och pumpafrön.