God morgon! Pannkakor med bovete till helgens frukostbord är en bra start! Ännu bättre efter en helkväll med tjejgänget på Malmö Live. Att unna sig lite god mat och dryck med vänner är verkligen det bästa sättet att fylla på med mängder av energi. Vi började med fördrink högst uppe i Skybaren och avslutade sedan mexikansk mat på Eatery Social. Som tur var hade jag kameran med mig och tog några bilder. Lovar att visa er i nästa inlägg! Ser ni mina trosskedar som tillhör favvokopparna? De är i porslin och matchar både kopp och fat. När du lagar pannkakor med bovete behövs inte en massa "konstiga" ingredienser. Dessutom är bovetemjöl ett tacksamt mjöl att jobba med eftersom det inte klumpar sig. Det finns inget som sväller i smeten, vilket gör det enkelt att dubbla satsen smet. Servera bär eller sylt till! Jag blandade tjock yoghurt med hallon och blåbär och sötade med kokossocker. FOTO: DIANA DONTSOVA Är inte kungsängsliljan vacker? De kallas för snake´s head på engelska, vilket jag kan förstå. Min trädgård är liten men nu blommar det något nytt varannan dag. Lyx! Njut av helgen! Kram Diana RECEPT Bovetepannkakor, ca 8 st 2 ägg 2 dl mjölk 1 dl filmjölk 1 1/2 dl vatten 2 dl bovetemjöl en nypa salt Vispa samman ägg, mjölk, fil och vatten. Tillsätt mjöl och salt och vispa till en jämn smet. Stek i smör. Servera! RECIPE IN ENGLISH Buckwheat crepes, 8 pc 2 eggs 200 ml milk 100 ml sour milk 150 ml water 120 gr buckwheat flour a pinch of salt In a bowl mix eggs with the wet ingredients. Add flour and salt. Beat until smooth. Heat a frying pan and add butter. Pour the batter for one crepe. Tilt the pan with a circular move. That way the batter coats evenly. Serve! FLER PANNKAKS RECEPT: Kokospannkakor Amerikanska pannkakor, 2 recept Mjölfria pannkakor