Det här brödet är glutenfritt men också ett lågkolhydrat eller low carb bröd. Eftersom det saknar både jäst och vitt mjöl hålls kolhydraterna nere. Det bästa med sånt här bröd är att det går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa. Sen mättar det mer än vanligt. Två skivor till frukost håller en mätt mycket längre än vanligt. Då behöves inget mellanmål före lunch. Tänk på att brödet nästan måste svalna helt innan du skär upp det. Skiva resten av limpan och frys in. Perfekt att istället ta ut lite efterhand och dagar då man inte orkar baka. Söndagar är i och för sig en perfekt bakdag! Trevlig söndag! Kram Diana FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: Ett glutenfritt och low carb bröd 9 ägg 3 dl solrosfrö 0,75 dl sesamfrö 0,75 dl linfrö 0,75 dl olivolja 1,5 dl pofiber 4 msk fiberhusk 3 tsk bakpulver 1,5 tsk salt Extra linfrö eller solrosfrön att strö över brödet Vispa äggen poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggen tillsammans med fröna. Tillsätt olivoljan och vispa till en jämn smet. Häll den genast i en bakplåtsklädd form. Toppa med frön. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min, 175 grader. Låt svalna på ett galler innan du skivar det. Tips: Du bör inte ha brödet i rumstemperatur mer än en dag, frys in istället. RECIPE IN ENGLISH: A gluten free low carb bread: 9 eggs 300 ml sunflower seeds 75 ml sesame seeds 75 ml flaxseeds 75 ml olive oil 150 ml dry potato fiber 4 tablespoons psyllium husk 3 teaspoons baking powder 1 1/2 teaspoon salt Preheat the oven to 175 degrees celcius. In a large bowl, whisk the eggs. Add the seeds and the olive oil. Combine dry ingredients well and add to the wet. Spread the batter into your prepared baking pan and bake for 45 minutes. Remove from the pan and cool on a rack before slicing.