Hej! Vill du baka eget knäcke till jul? Här kommer ett recept på fröknäcke som du kan baka i god tid och förvara i en plåtburk. Jag har jobbat en hel del med Wasa knäckebröd och i år är deras juledition med smak kardemumma. Det inspirerade mig att smaksätta mina egna knäcken med just kardemumma. Ett enkelt sätt att twista till det för att få den där juliga smaken. Har du inte smakat Wasas juledition så rekommenderar jag det verkligen. Både Wasa Kanel och Kardemumma har blivit lite av en obsession för mig, speciellt till eftermiddagskaffet. Recept, foto och styling: Ulrika Ekblom, Liselotte Forslin & Diana Dontsova Det jag gillar med det här receptet är att du kan göra små krispiga snittar med topping utan att det blir så där mjukt efter ett tag. Ett tips om du vill ha ost och marmelad på eller en gubbröra. Knäcket är iallafall enkelt att baka och hur gott som helst! Nu är det bara en vecka kvar till jul! Kram Diana RECEPT Julknäcke med smak av kardemumma, en plåt 2 dl majsmöl 1 1/2 msk majsstärkelse 1 dl solroskärnor 1 dl linfrö 1/2 dl pumpakärnor 2 tsk mortlar hel kardemumma 2 1/4 dl kokande vatten 1/2 tsk salt flingsalt (att toppa med) Gör så här: 1.Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, förutom flingsalt. 2. Koka upp vatten i en kastrull. Häll ner i fröblandningen. Rör om ordentligt tills du har en kladdig deg. 3. Lägg ut degen mellan två bakplåtspapper. Kavla ut och lyft försiktigt bort det översta papperet. Flytta över degen med på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret. 4. Strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter eller tills knäcket är helt torrt. Ta ut plåten och låt svalna. 5. Bryt loss i bitar. När fröknäckena svalnat helt kan du lägga över dem i en plåtburk.