God morgon! Att vakna av att regnet öser ner kan vara mysigt om det är helg. Men en måndag morgon känns det så där bra. Sen är det alltid skönt med en ny vecka med utmaningar och jobbuppdrag. Förra veckan innehöll dock en utmaning som jag hade kunnat vara utan och det är att min dator kraschade. Vi får se om den går att rädda! Självklart fanns det material på den som jag inte hade hunnit spara. Typiskt! FOTO: DIANA DONTSOVA Jag får ta och baka bananbröd så blir den hör dagen en mysig regnig måndag. Med ett positivt samtal från teknikern, hoppas jag! Önskar er en bra start på veckan! Kram Diana RECEPT: Banankaka med salt pekannötkola, 1 kaka 3 ägg 1 dl socker 3 bananer 100 gram mjukt smör 2 dl mandelmjöl ½ dl kokosmjöl 1 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver ½ tsk kanel ½ tsk ingefära en nypa salt Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på formen. Smörj pappret och formens kanter ordentligt. Skala och dela en banan på längden. Lägg bananhalvorna i botten. Vispa ägg och socker poröst. Mosa två bananer och rör ner tillsammans med smöret i äggblandningen. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Vispa till en slät smet. Häll snabbt över smeten i den smorda formen. Grädda långt ner i ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna helt. Servera kolasåsen bredvid. Salt kolasås med pekannötter 2 dl rörsocker 75 gram smör ½ dl grädde 1 msk mörk sirap 1 dl hackade pekannötter flingsalt Lägg smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Blanda och låt de smälta ihop. Häll i grädde och sirap. Låt koka ihop i några minuter. Tillsätt hackade nötter och flingsalt. RECIPE IN ENGLISH; Banana bread with salty caramel pecan sauce, 1 bread 3 eggs 80 gr sugar 3 bananas 100 gr soft butter 100 gr almond flour 35 gr coconut flour 1 tbsp psyllium husk 2 tsp baking powder ½ tsp cinnamon ½ tsp ginger a pinch of salt Preheat oven to 175 degrees. Add baking paper in the bottom of the mold. Butter the paper. Peel and split banana lengthwise. Place banana halves in the bottom. Flat side down. Whisk eggs and sugar light and fluffy. Mash two bananas. Add banana and butter in the egg mixture and stir until combined. Mix all the dry ingredients. Add dry ingredients, mixing just until flour disappears. Pour immideately the batter into the prepared pan. Bake for about 50 minutes. Set aside and let cool in the pan. Remove from pan and serve with caramel sauce. Salt caramel sauce with pecans 160 gr brown sugar 75 gr butter 50 ml heavy cream 1 tbsp dark syrup chopped pecans sea salt In a heavy-bottomed saucepan, melt butter. Add sugar, heavy cream and syrup. Heat until the sugar dissolves. Increase the heat and bring to a boilng. Boil until the syrup is a deep amber color, about 5 to 6 minutes. Add chopped pecans and salt. Annat glutenfritt att njuta av! Mjölfri pannkaka Glutenfria scones Semlor på bovetemjöl