Hej! Idag har jag verkligen ett fullspäckat schema. Jag åker nämligen till Polen ikväll för att spendera hela helgen där. Den här resan gör jag med ett gäng tjejer som också bloggar. Jag har träffat en av dem tidigare och resten känner jag inte alls. Spännande! Vilka det är får du se i nästa inlägg då jag planerar att blogga lite under resans gång. Det ska bli riktigt roligt att komma iväg och se en annan del av Polen. Jag har varit där tidigare men då var det en historisk resa med besök i Auschwitz och Krakow. En resa jag definitivt kommer att göra med mina barn längre fram. Eftersom jag alltid packar i sista minuten, passar jag på att blogga medan tvätten torkar. Att jag inte lär mig att göra det i tid. I vilket fall som helst bjuder jag på belgiska våfflor idag. När man väl har skaffat sig ett belgiskt våffeljärn är man lite besatt av laga dessa. Receptet är glutenfritt och gjorda på rismjöl. De blir tjockare och lite sötare än vanliga våfflor. För att få dem tjocka behövs ett belgiskt våffeljärn. Det går inte att laga dem i ett vanligt, tyvärr. Mina våfflor är en snabbvariant gjorda på bakpulver men om vi ska vara petiga ska det vara jäst i. FOTO: DIANA DONTSOVA Hittar du inget belgiskt våffeljärn så vet jag att det finns att beställa hem från nätet. Mitt järn kommer från Kitchentime.se och där finns olika varianter. Jag valde ett där temperaturen går att höja och sänka för en jämnare gräddning. Nu måste jag packa! Kika gärna in här för att se lite av Polen. Det blir nog en hel del mat där också... Ha det bra så länge! Kram Diana PS. Visst är det vackert med magnolia? Jag har inget eget träd men min granne. Det är lika magiskt varje år när magnolian blommar. RECEPT: Glutenfria belgiska våfflor, 6 st 2 dl rismjöl 2 msk maizena 3 msk socker 2 tsk bakpulver ½ tsk vaniljpulver eller vaniljsocker en nypa salt 1 ½ dl mjölk 1 ägg 100 gram smör Börja med att smälta smöret. Medan smöret svalnar blanda de torra ingredienserna förutom sockret i en bunke. Separera ägget och vispa ihop äggulan med mjölken. Häll över i mjölblandningen och rör om. Häll i det smälta smöret i smeten. (Spara lite till pensling av våffeljärn.) Blanda! Vispa äggvitan för sig tills den börja skumma. Tillsätt sockret och vispa tills äggvitan blivit ett fastare skum. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten. Pensla det uppvärmda våffeljärnet med smält smör. Häll på smet och fäll försiktigt ner locket. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Servera dem direkt! RECIPE IN ENGLISH Gluten free belgian waffles, 6 pc 120 gr rice flour 2 tbsp corn starch 3 tbsp sugar 2 tsp baking powder 0.5 tsp vanilla powder a pinch of salt 150 ml milk 1 egg 100 gr butter Melt the butter. Meanwhile combine all the dry ingredients except for the sugar. Seperate the egg. Mix the yolk with the milk. Pour the mixture into the dry ingredients. Mix well! Add the melted butter. Beat the egg white in another bowl until soft peaks form. Add the sugar and keep whisking for a minute. Use a spatula a gently mix the egg whites with the batter. Bake in a preheated waffle iron. For belgian waffles you need a special waffle iron. Bake them until golden brown. Serve warm! Andra våffelrecept! Glutenfria vanliga våfflor Frasiga våfflor Karamelliserad banan till våfflor