Foto: Diana Dontsova Imorgon är det dags att återgå till vardagsrutinerna. Trots en lång julledighet hade jag behövt minst en vecka till utan min väckarklocka. Även om jag är en morgonmänniska och vaknar tidigt, finns det inget bättre än att dricka kaffe i lugn och ro för att sedan äta frukost eller brunch. Det får bli till helgen igen. Nu gäller det att få lite rutin på maten också med tanke på alla godsaker julledigheten har bjudit på. För dig som redan bakar glutenfritt eller är sugen på att testa kommer här ett recept på mandelscones. Dessa är glutenfria och väldigt mättande. Själv mår jag bra av att äta glutenfritt och sen är det alltid roligt att baka med olika mjölsorter. Testa gärna dessa! Ett tips är att frysa in det som blir över. Idag får ni gärna önska mig lycka! Kram Diana Recept: Scones, 2 runda kakor: 6 ägg 2 dl grädde 4 tsk bakpulver 4 dl mandelmjöl 2 dl pofiber 4 msk fiberhusk 1-2 tsk salt Vispa ägg och grädde i någon minut. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i äggblandningen. Rör om ordentligt och låt sedan smeten svälla i 10 minuter. Dela degen i två bitar och forma dessa till två större sconeskakor. Lägg sconesen på en bakplåtsklädd plåt och nagga dem med en gaffel. Grädda i ca 30 min i 180 grader. Tips på mer glutenfritt: Amerikanska pannkakor Fröknäcke Mjölfria pannkakor med honung och valnötter Jordgubbsgalette