Hej! Fröknäcken, sportlov och bio står på schemat idag. Det känns som om alla jag känner är iväg och åker skidor men inte vi. Åka skidor är något som jag aldrig gjort förutom den där dagen för 30 år sedan min kusin och jag åkte längdåkning i ett spår i skogen. Det gick så där bra! Om jag reser blir det till värmen och god mat. Barnen är hemma från skolan och jag fyller på plåtasken med fröknäcken. Min dotter är en riktigt teajunkie och då är det gott med knäcke till. Jag har bakat olika typer av fröknäcken genom åren men gillar dessa bäst. De är väldigt goda och håller sig krispiga i en hel vecka om du förvarar dem rätt. Dagens tips är: Förvara fröknäcke i en plåtburk! FOTO: DIANA DONTSOVA Även om det är sportlov så betyder det inte att jag är ledig. Vi får lyxa till det med kvällsaktiviteter som att gå på bio. Ikväll ska vi se Black Panther och i min gottepåse till filmen blir det Kung Markattas rotfruktschips. Har ni smakat dessa? Så himla goda! Önskar er ett härligt lov! Kram Diana RECEPT FRÖKNÄCKEN, EN PLÅT 2 dl majsmöl 1 1/2 msk chiamjöl 1 dl solroskärnor 1 dl linfrö 1/2 dl pumpakärnor 2 1/4 dl kokande vatten (2,25 dl) 1/2 tsk salt flingsalt (att toppa med) Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser, förutom vatten och flingsalt, i bunke. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt 2,25 dl i fröblandningen. Rör om ordentligt tills du har en något kladdig deg. Lägg ut degen mellan två bakplåtspapper. Kavla ut och lyft försiktigt bort det översta papperet. Flytta över degen med på en plåt. Behåll bakplåtspappret under. Strö över flingsalt. Baka mitt i ugnen i ca 60 minuter. (Det viktigaste är att fröknäcken är torra. Känn lite lätt med handen. Låt gå i 10 minuter till vid behov.) Ta ut plåten och låt svalna. Bryt loss i bitar. När fröknäckena svalnat helt kan du lägga över dem i en plåtburk. Förvaras med lock på i rumstemperatur.