Hej mitt i veckan! Scones, en klassiker jag aldrig tröttnar på! Dessa scones brukar jag bjuda på oavsett om mina vänner äter gluten eller inte. Ibland gör jag stora sconeskakor som jag delar men miniformat gör brunchen lite extra mysig. Till dessa har jag använt en muffinsplåt från Lagerhaus. När sconesen svalnat fyller jag dem med naturell cream cheese och toppar med frukt eller bär. Det är bara låta fantasin flöda och fylla med det du gillar eller har i kylen. Förslag på fyllningar: Smaksatt cream cheese Lemoncurd Sylt eller marmelad Färsk frukt Blandade bär Blanda cream cheese med lite vispad grädde och florsocker Creme fraiche och ädelost FOTO: DIANA DONTSOVA Ni vet väl att det är Nutellans dag på fredag? Då blir det nutellacheesecake med botten på digestive kex. Det bästa är att kexen finns att köpa med eller utan gluten. Håll utkik! Önskar er en bra vecka! Diana Recept på mandelscones, ca 10 st: 75 gram smält smör 3 ägg (0,5 dl socker eller sukrin) 1 dl grädde 0,5 dl pofiber 2 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver Cream cheese Hallon Pudra med florsocker eller sukrin melis Smält smöret. Vispa ägg, grädde och socker. Blanda de torra ingredienserna. Häll i smöret och mjölblandningen och vispa samman allt till en jämn smet. Låt ej stå och svälla utan häll genast smeten i den välsmorda formen. Grädda i 20-25 minuter i 175 grader. Efter gräddningen låt sconesen vila i formen. Ta sedan ut dem och låt svalna helt innan du fyller dem med cream cheese. Här behövs ingen sprits utan det går bra med en smörkniv. Toppa med hallon och pudra med florsocker. Servera! RECIPE IN ENGLISH Almond scones, 10 pieces 75 gr of melted butter 3 eggs 40 gr sugar 100 ml cream 4 tbsp potato fiber 3/4 cups almond flour 1 tbsp psyllium husk 2 teaspoons baking powder cream cheese raspberry icing sugar Preheat oven to 175 degrees C. Grease a baking tray. Melt the butter. Beat the eggs, cream and sugar. Mix the dry ingredients. Add the butter and flour mixture. Whisk everything together until smooth. Immediately pour the batter into the well-oiled tray. Other wise it will swell. Bake for 20-25 minutes or until golden brown. Let the scones rest and cool in the tray. Let them cool completely before filling them with cream cheese. Top with raspberries and dust with icing sugar. Serve!