Annons

Annons


Granola – krispig och god!

Hej!

Tillbaka i Lund igen och till mer hälsosam frukost som granola efter en fantastisk matresa på Korsika. Hotellfrukost är det bästa som finns men inte det nyttigaste. Och Korsika, vilken underbar ö! Kameran är full med bilder och en del av dessa kommer jag garanterat visa er i ett inlägg. Jag har redan bestämt att jag ska återvända dit och då tillsammans med min familj. Just nu är jag ganska glad över att vara hemma. Ibland behöver batterierna laddas och det har jag gjort den här veckan. Nu är det nya tag som gäller!

Annons


FOTO: DIANA DONTSOVA

Det bästa med granola är att du kan ha din egen touch med smaker du tycker är godast. Allt från nötter, gryn och frön till torkad frukt. Jag gillar att blanda hackade nötter och avsluta med att tillsätta linfrö, kokos och torkad frukt efter rostning. Smaken varierar jag från gång till gång men personligen är vanilj en favorit. Gör en plåt eller två till helgens frukost! Granola går alltid åt…jag lovar!

Trevlig helg allesammans och se till att ladda batterierna.

Kram Diana
RECEPT:

Krispig granola, en plåt

2 dl havregryn (finns även glutenfri)
2 dl mandel
2 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter
½ dl honung
2 msk rapsolja
½ tsk vaniljpulver eller kanel
¾ dl kokosflingor
ca 35 gr valfria torkade bär (typ goji som ovan eller tranbär, jordgubb, blåbär)

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka mandel och hasselnötter. Blanda nötterna med havregryn, solroskärnor och vaniljpulver. Tänk på att vänta med kokos och torkad frukt till efter rostning.
Tillsätt honung och rapsolja. Rör om ordentligt. Sprid ut blandningen på en bakplåtsklädd plåt.
Rosta i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg. Ett tips är att röra om efter halva tiden. Ta ut plåten och låt svalna.
Tillsätt kokos och torkad frukt.
Granolan blir krispig när den svalnat. Servera med valfri mjölk eller yoghurt.

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar