Vad sägs om citronglass med hallon och maräng? En perfekt kombination och en dessert som går att förbereda långt i förväg. Gör glassen när du har tid och förvara den i frysen fram till Nyårsafton. Ta ut den en kvart före servering och lägg upp på en bädd av marängsmulor, dels för att det är gott men också för att glassen inte ska glida omkring på fatet. Ett riktigt bra tips! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Tillhör du en av dem som tycker att efterrätten avgör om en meny är bra eller inte? Det har länge varit avgörande för mig, jag erkänner! Får jag en meny i handen förs blicken direkt till desserten innan jag kollar vad som serveras i övrigt. En efterrätt är som en final och en perfekt avslutning som ska runda av en helkväll. RECEPT CITRONGLASS MED HALLON OCH MARÄNG (ca 6 st) Glass: 2 äggulor 2 dl creme fraiche 1 citron, skal och saft 1 ¼ dl socker 2 äggvitor 1 dl grädde Hallonsås: 225 g frysta hallon 2 msk vatten 4-5 msk socker Servering: färska hallon oxalis marängsmulor Beredning: 1. Separera äggen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt creme fraiche, rivet citronskal, citronsaft och vispa till en slät smet. 2. Vispa grädden i en separat bunke. 3. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en Anna bunke. 4. Vänd ner grädde och äggviteskum i citronsmeten. Blanda väl! 5. Fördela smeten i cupcakeformar gjorda av silikon. (Det går bra att hälla i en avlång form och sedan skiva glassen.) Låt stå i frysen i minst 4 timmar. 6. Gör hallonsåsen. Koka upp tinade hallon med vatten och socker. Låt småputtra i någon minut. Smaka av och tillsätt mer socker om det behövs. Sila såsen och låt svalna. Förvaras i kylen. 7. Servera glassen på krossade maränger och med färska hallon. Toppa med mer marängsmulor och oxalis. Servera hallonsåsen i en liten skål bredvid. Se recept på nyårsmat: FÖRRÄTT LAX- OCH KRÄFTTARTAR MED AVOKADOKRÄM HUVUDRÄTT KALVFILÉ MED CHÈVRESÅS