FOTO: DIANA DONTSOVA Midsommar är en härlig och romantisk högtid. För 15 år sen gifte jag mig med min Peter på just denna dag. Bröllopet ägde rum i Lund med ca 120 gäster. Den här dagen minns jag som igår. Idag bjuder jag på en stor tårta som smakar som cupcake med frosting. God, enkel att baka och räcker till många. Jordgubbar är som sagt en oskriven regel att ha till midsommar och dem kan du toppa tårtan eller ha i en skål bredvid. Jag tycker om att servera jordgubbarna till matbuffén. Ett snabbt och enkelt sätt att dekorera en tårta är med hjälp av blommor. Tänk på att inte alla blommor är ätbara.Vill du ha mer inspiration? Klicka på länken och kika i broschyren Smakligt som jag gjort i samarbete med Skånemejerier. Nu hoppas vi på uppehåll och kanske lite sol. Oavsett väder, önskar jag er en glad och härlig midsommar! Kram Diana Recept Cupcaketårta, ca 20 tårtbitar Tårtbottnar, till 2 formar: 6 ägg 5 dl vetemjöl 250 g smör 4 dl socker 4 tsk vaniljsocker 4 tsk bakpulver 1 dl mjölk Frosting: 425 g smör 1,5 dl crème Fraiche 500 g färskost 6 1/4 dl florsocker 1 ½ dl lemon curd Gör så här: Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och häll i äggblandningen. Blanda noga. Rör i smält smör. Avsluta med att blanda i mjölken. Smöra två formar med avtagbara kanter, 24 cm. Fördela smeten i två formar. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna i formen innan du delar varje kaka i två bottnar. Det ska bli fyra tårtbottnar. Mixa rumstempererat smör, crème fraiche, florsocker och färskost. Fördela frostingen på tre bottnar. Bred ett lager med lemoncurd på översta tårtbotten och avsluta med frosting. Låt alla lager vara synlig. Jämna bara till tårtan runt om med hjälp av en spatel. MER INSPIRATION TILL MIDSOMMAR! 5 tips på dukning Potatissnittar- snabbt och enkelt Sillbricka