Hej! Vad passar bättre än naturligt färgade ägg när vi närmar oss påsk? Det om något skriker pyssel och kreativitet. Allt fler väljer att färga sina ägg helt naturligt och av råvaror vi redan har hemma. Supersmart, miljövänligt och väldigt enkelt. Det roligaste av allt är att färgen äggen får stämmer inte alls överens med den färgen råvaran har. Tips på råvaror du kan använda: rödkål gul och röd lök kaffe frysta blåbär rödbeta gurkmeja te KLICKA PÅ RESPEKTIVE RUBRIK FÖR ATT KOMMA TILL RECEPT MED EXAKTA MÅTT! 1. RÖDKÅL GER BLÅA TONER Den största överraskningen av dem alla är nog att rödkål ger blåa ägg. Jag tycker resultatet blir riktigt snyggt! Speciellt om du plockar upp äggen vid olika tidpunkter, då får du flera nyanser inom en och samma färgskala. Effektfullt och miljövänligt eftersom det inte behövs mer än en kastrull med vatten! Ett stort like på den! 2. RÖDLÖK GER BRUNLILA TONER Äggen i skålen som är mörkast och har en lila ton har legat länge i en lag med skal av rödlök. Den färgen som drar åt det brunaktiga hållet är färgade med blandade lökskal, dvs. både röd och gul lök. Allt handlar om hur länge äggen ligger i det vattnet och hur mycket skal du ha i. 3. GUL LÖK GER RÖDA TONER Äggen här ovan är färgade med gul lök! Rätt häftigt resultat och ganska otippat. Eftersom det är naturliga råvaror som används är det inte helt omöjligt att färgen variera från år till år. Oavsett så går det bra att tjuvkika på ett ägg genom att lyfta upp det. Vill man ha starkare färg, ja, då är det bara att lägga tillbaka det. Äggen här ovan låg i allt från 30 minuter till en natt. 4. DJÄVULSÄGG PICKLADE I RÖDBETA BETA GER CERISEROSA, Trenden att pickla grönsaker och ägg håller i sig. En perfekt rätt att servera till påskbuffén som också brukar bli en snackis. Rödbetspicklade ägg ser avancerade ut men de är väldigt enkla att göra, jag lovar! Koka upp vatten med ättika och råriven rödbeta, låt svalna och lägg sedan i färdigkokta och skalade ägg. Dagen efter är de chockrosa! Det räcker med att dela äggen rakt av eller så kan du mixa äggulan med majonnäs och kryddor som du sedan spritsar tillbaka, namnet blir då djävulsägg! Hoppas ni ger er på att färga ägg naturligt! Önskar er en fin söndag! Diana FOTO: DIANA DONTSOVA