Foto: Diana Dontsova Häromdagen färgade jag ägg med rödkål och fick en härlig blå färgskala. Det här sättet att färga ägg är naturligt och miljövänligt. Dessutom finns råvaran i vilken matbutik som helst. Att färga ägg behöver varken kosta eller vara krångligt. Du kan i stort sett använda det du har hemma och få fram olika färger på påskäggen. Använd samma teknik som jag beskriver nedan men testa olika produkter. Det funkar med kaffe, gurkmeja, blåbär, rödbetor och olika sorter lökskal. Jag valde att köra på EN råvara och fick fram flera blå nyanser genom att ha i äggen olika länge. Det ljusaste ägget låg i färgen i 3 minuter och det mörkaste över natten. Tips! - Använd färgen till annat! Det går bra att färga tygservetter. - Gör en färgglad sallad med resten av rödkål. - Använd kryddor, blad, gummiband och vira runt ägget innan du färgar. På så vis skapar du mönster. Glad påsk från mig! Diana Recept: Naturlig äggfärgning med rödkål 1 liter vatten 2 msk vitvinvinäger ca 500 gram rödkål Strimla rödkålen. Koka upp alla ingredienser och låt sjuda i ca 30 minuter. När vattnet har svalnat kan du sila bort rödkålen. Lägg i färdigkokta ägg i färglagen. Ju längre äggen ligger i färgen desto blåare blir resultatet, från 3 minuter till en natt. Lyft upp det färgade ägget med hjälp av en slev. Torka lätt med hushållspapper och ställ i en äggkartong. Låt torka. RECIPE IN ENGLISH: Red cabbage colored eggs: 1 litre water 2 tbs white wine vinegar 500 gr red cabbage Method: Place shredded red cabbage in a saucepan with water and vinegar. Bring to boil and let simmer for 30 minutes. When the water cooled, rinse from cabbage. Put hardboiled eggs gently in the water. If you want different colors, let the eggs lay in the water up to from 20 minutes up to overnight. Place the eggs on a plate with paper towel and let dry. Fler tips! Lila och grön kålsallad Effektfull påskdukning Rosa rödbetspicklade ägg Färga ägg med lökskal