Hej! Har du börjat fundera på årets nyårsmeny? Om du är sugen på en enkel men lyxig förrätt kommer här ett recept på lax- och kräfttartar med avokado- och kokoskräm. Förrätten sätter tonen på resten av middagen och den här visar att kvällen kommer att bjuda på god mat. Dessutom är den lätt att ta med om ni kör knytis. Förbered alla delar hemma och sätt ihop den på plats. En perfekt start på kvällen, jag lovar! TIPS! Det som är bra med den här rätten är att den är enkel att byta ut om du har vegetariska eller veganska middagsgäster. Krämen kan du behålla men byt ut lax och kräftor till: rostade grönsaker som blomkål, broccoli och palsternacka bakad rotselleri som skärs upp i mindre bitar (recept på bakad rotselleri) marinerade linser och kikärtor (recept på marinerade kikärtor) FOTO: DIANA DONTSOVA En förrätt ska vara lagom stor så att den inte äts upp på två minuter. Det är nu middagen inleds och då vill man äta, prata, skåla, äta lite till och skåla igen. Då måste den räcka längre helt enkelt. Tricket här är att skära brödet tunt så att gästerna blir lagom mätta och fortfarande ser fram emot huvudrätten. Jag önskar er en härlig och slapp Annandag jul! Kram Diana RECEPT FÖRRÄTT: LAX- OCH KRÄFTTARTAR MED AVOKADO- OCH KOKOSKRÄM 4 portioner Tartar: 200 g färsk laxfilé (pinfärsk lax alternativ tinad som varit fryst i 2 dygn) 170 g kräftstjärtar saften av ½ lime ½ röd chili, finhackad ½ rödlök, finhackad ett litet knippe gräslök, hackad salt och svartpeppar Avokado- och kokoskräm: 1 burk kokosmjölk á 400 ml, endast den vita krämiga delen 1 avokado rivet skal och saft av ½ lime salt och svartpeppar Till servering: baguette olivolja krasse Beredning: 1. Börja med krämen. Ställ en icke skakad burk kokosmjölk i frysen i ca 1 timme. Använd endast den tjocka vita delen och vispa den fluffig. 2. Gröp ur avokadon och mosa med en gaffel. Vispa ner avokadomos och limesaft i kokoskrämen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt i kylen, minst 1 timme. 3. Skär lax och kräftstjärtar i mindre bitar. Blanda med limesaft, hackad chili, rödlök och gräslök. Smaka av med salt och peppar. 4. Värm ugnen till 200 grader. Skiva brödet tunt och pensla med olivolja. Rosta bröden tills de får lite färg, 5-8 minuter. 5. Lägg en brödskiva på varje tallrik. Bred på lite kräm. Toppa med tartar, hackad gräslök och krasse. (Hoppa ej över krassen!) Lägg på en klick kräm och toppa med en skiva bröd. Servera!