Nu är det snart första advent och jag har fått en inbjudan till en glöggkväll. Det ska bli himla mysigt. Bortsett från all stress så är den här perioden en favorit hos mig. Jag älskar doften av pepparkakor, glögg, saffran och stearinljus. Detta ska njutas tillsammans med min familj och mina vänner. Något jag bestämt mig för att prioritera framöver. Även om vi inte är där än dricker jag redan varm glögg. Jag fotograferar nämligen för den ekologiska Goder Aftonglögg och då måste jag komma i stämning. För att hjälpa mig själv på traven har jag bakat både fransk nougat och fröknäcken med kardemumma. Till knäcket blir det ost med fikon- och dadelchutney men recepten får ni nästa vecka. Idag bjuder jag er på fransk nougat och några foton på dagens rekvisita. Trevlig helg allesammans! Kram Diana Foto: Diana Dontsova Recept Fransk nougat: 5 dl socker 1 1/4 dl vatten 1 1/2 dl ljus sirap 1 nypa salt 2 st äggvitor 1 dl valnötter 1 dl mandel Frystorkade jordgubbsbitar (2 msk rostade sesamfrön om du vill ha en rostad smak på nougaten) Koka upp socker, vatten, salt och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt sockerlagen koka utan lock tills den blir 150 grader. Använd dig av en hushållstermometer. Under tiden hackar du nötterna och vispar upp äggvitorna till ett hårt skum. När sockerlagen nått 150 grader ska den sakta hällas i en tunn stråle ner i äggen. Vispa hela tiden medan du häller i sockerlagen och fortsätt tills skummet tjocknat. Blanda försiktigt i nötterna. Häll över smeten i en brödform klädd med oljat bakplåtspapper. Låt stå i rumstemperatur en stund innan du ställer dem i kylen. Tips! Vill du förvara dem i bitar, pudra med florsocker och maizena för att de inte ska klibbas ihop.Förvara dem i en burk med lock. Läs mer: Bjud på ostbricka