Jag vågar nog påstå att det här är julens godaste grönkålssallad. Jo, det måste det vara! Jag är så otroligt nöjd med receptet att jag uppmanar er alla att prova. När du tar en tugga av grönkål, dadlar, valnötter, ädelost och du känner både apelsinsmak och pepparkaka, ja det är en tugga glöggfest eller rena rama julafton. Jag säger det igen...laga den! Förutom smaken så är den otroligt enkel att göra eftersom inget ska kokas, bakas eller rostas. Är ni många till jul? Gör då dubbel sats och servera på ett extra stort fat. Ska jag vara helt ärlig så behövs egentligen inte fikonen eftersom salladen har flera goda smaker. Men de är så vackra och gör rätten extra inbjudande. Däremot tycker jag att osten Saint Agur är godast till den här rätten. Smakrik och krämig! FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Mängden på ingredienserna är enligt min egen smak. Du kan själv avgöra om du vill ha mer eller mindre ädelost eller ändra mängden på någon annan ingrediens. Som sagt en grönkålssallad med julens alla smaker! RECEPT GRÖNKÅLSSALLAD MED ÄDELOST OCH DADLAR 100 g färsk grönkål ca 5 dadlar ca 70 g Saint Agur, ädelost ca 4 pepparkakor 1/2 apelsin, saft och skal en stor näve valnötter 2-3 färska fikon 1 msk rapsolja 0,5 tsk rödvinsvinäger flingsalt svartpeppar Beredning: - Skär bort stjälken på grönkålen. Hacka ner grönkålen och lägg över i en bunke. Tillsätt rapsolja, rödvinsvinäger, salt och peppar. Krama gärna in oljan med händerna. Lägg över grönkålen på ett fat. - Toppa med hackade valnötter, skivade dadlar, Saint Agur, finkrossade pepparkakor. rivet apelsinskal och färska fikon. Avsluta med att pressa apelsinsaft över och strö lite extra flingsalt. Servera!