Hej! Kolla in dessa halloween spindlar! Gillar du att fira Halloween? Om ja, duka upp med rysliga bakverk eller skrämmande goda tilltugg. Detta recept kan du enkelt pyssla ihop. Be barnen rulla spindelkropparna medan du som vuxen sätter samman benen, dvs. smälter socker och knäcker salta pinnar. Ett tips på hur du enklast diskar ur en sockrad kastrull är att koka upp vatten i den. Då behöver du inte slåss mot ett hårt sockerberg. FOTO: DIANA DONTSOVA Servera spindlarna på en bricka eller skärbräda med ätbar jord. Det gör du genom att krossa oreokakor utan fyllning och strössel. Ger en härlig effekt när du dukar upp ditt halloweenpyssel. Önskar er alla en härlig helg! Diana RECEPT SPINDLAR, ca 15 st 150 g rumstempererat smör 1 ½ dl socker 4 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 4 dl havregryn 1 msk kaffe (tillagat) chokladströssel lakritsstång med mint Spindelben: socker salta pinnar Rör ihop smör och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker, havregryn och kaffe. Blanda väl. Forma till bollar i önskad storlek och vänd i strössel. Ställ chokladbollarna kallt och förbered spindelbenen. Obs! Detta moment bör göras av en vuxen. Smält socker i en kastrull. Sänk värmen men låt kastrullen stå kvar på plattan.Dela salta pinnar på hälften. Doppa försiktigt ner ändarna i det varma sockret. Tryck pinnarna mot varandra i några sekunder.Lägg benen på ett bakplåtspapper. Låt sockret stelna ordentligt innan spindeln sätts ihop. Stick in 6 ben i varje spindel. Skiva lakrits- och mintstången och använd som ögon. Ställ spindlarna på en jordhög skapad av krossade oreokakor utan fyllning. KOLLA ÄVEN IN: FLADDERMÖSS PÅ PINNE