God morgon! Är ni sugna på att göra enkelt julgodis? Eller är vill ni hellre baka lussebullar? Om ja, då har jag recept till dig som du kan prova! Ett enkelt julgodis med smak av jordnöt och supergoda saffransbullar med vit choklad och mandelmassa. Klicka här för att komma till saffransbullarna. Jordnötsknappar är poppis hemma hos oss eftersom vi älskar godiset Reese´s. Dessa påminner väldigt mycket om dem i smaken men är inte lika dyra om du gör dem själv. Choklad och jordnötssmör är en supergod kombination som går hem hos både barn och vuxna. Det är faktiskt riktigt gott! En sak du ska tänka på är att välja varianten creamy jordnötssmör för att lyckas bäst. FOTO: DIANA DONTSOVA En av mina uppdragsgivare är Ullared Gekås som har tidningen Ulla. Till varje nummer gör jag 3 matbilder med recept. Tidningen går ut till alla deras medlemmar men finns även på nätet om du vill ta en titt. Om du har varit på Gekås och deras matavdelning kan du har sett mina bilder i butiken. Håll utkik nästa gång! Har du inte tid att baka, köp färdigbakade lussebullar och stressa inte. Det viktigaste i slutändan är att sätta sig ner, tända ljus och njuta av det vi har och uppskattar. Önskar er en härlig lördag! Kram Diana RECEPT Jordnötsknappar, ca 13 st 100+70 gr mörk choklad (170 gr) 100 gr jordnötssmör, ca 1 dl (funkar endast med creamy jordnötssmör) ½ tsk vaniljpulver eller vaniljsocker jordnötter flingsalt Smält 100 gr mörk choklad över ett vattenbad. Ställ formarna på en plåt eller en bricka. Fördela chokladen på 13 st mini muffinsformar. Ställ kallt i 10 minuter. Värm under tiden jordnötssmöret i en kastrull. Tillsätt vaniljpulver och rör om. Skeda jordnötssmör över den stelnade chokladen. Smält 70 gr mörk choklad över ett vattenbad. Täck jordnötssmöret med ett lager choklad. Toppa med jordnötter. Strö lite flingsalt på jordnötsknapparna vid servering. Förvaras i kyl. RECIPE IN ENGLISH Peanut butter cups, about 13 pc 100 + 70 gr dark chocolate (170 gr) 100 gr peanut butter,(make sure to use creamy peanut butter) ½ teaspoon vanilla powder and vanilla sugar peanuts sea salt Melt 100 g dark chocolate. Place muffin cups on a baking sheet or tray. Evenly distribute melted chocolate. Place in refrigerate for 10 minutes. Meanwhile, melt peanut butter in a saucepan. Add vanilla powder and stir. Add peanut butter mixture on top of each chocolate layer. Melt 70 grams dark chocolate. Cover peanut butter with a layer of chocolate. Top with peanuts and salt flakes. Store in refrigerator.