Hej! Vad vore jul utan brysselkål? Den måste finnas med på ett eller annat sätt, tycker jag. En av våra godaste grönsaker som går att servera kokt, stekt, rå eller karamelliserad som här. Ihop med en smakrik korv som chorizo blir det en riktigt god rätt som tillför både smak och mer grönt till julbordet. Vill du göra rätten vegetarisk kan du byta ut chorizon mot en vegokorv. Recept, foto och styling: Ulrika Ekblom, Liselotte Forslin & Diana Dontsova Att laga mat i ugn är ett annat bra tips när vi stressar inför jul. Ställ in plåten med brysselkål och chorizo så kan du istället ordna med dukningen eller den där trista städningen. Maten sköter sig själv i ugnen och genom att ringla honung över karamelliseras den på egen hand. Ett inslag som jag tror kommer uppskattas av gästerna. Hemma hos oss är det nämligen så att svärmor alltid står för brysselkålen, men inte i år. Efter att hon läst mitt recept i tidningen Buffé, har hon lagt över kålen på mig och beställt just den här rätten. Ett gott betyg, helt enkelt! Kram Diana RECEPT Karamelliserad brysselkål med chorizo, 6 portioner 500 brysselkål 3 chorizo 2 msk olivolja 2 msk honung 65 gram ruccola 1 dl granatäpple salt svartpeppar Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och halvera brysselkålen. Är de väldigt små kan du behålla dem hela. Lägg kålen på en bakplåtsklädd plåt (på en sida av plåten.). Ringla över olivolja och salta. Skär korven i mindre bitar. Placera bredvid brysselkålen på plåten. Rosta allt i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ringla honungen över brysselkålen och rör om. Rosta i ytterligare 5-10 minuter. Lägg upp brysselkål och chorizo på ett fat. Toppa med ruccola och granatäpplekärnor.