1.ALL-IN-DUKNING Lägg ut kräftor, bröd, potatis, majs och annat gott på flera lager tidningspapper. Det är både snyggt och inbjudande. Är ni många och har ett långbord, ja, då blir det ännu mer effektfullt. På det här sättet kan gästerna plocka sitt eget tillbehör. Såserna serveras kan serveras i små skålar som sedan sprids ut så alla kan nå. Tänk bara på att ha en vaxduk under för att skydda ditt bord. 2. SERVERA KRÄFTORNA I PORTIONER Servera några kräftor i en glasburk eller skål så var och en får sin egen.På så sätt kan man skala och äta i sin egen takt. Piffa till burken genom att knyta ett rep runt burken och dekorera med krondill, chili eller något annat grönt. En egen linneservett är inte helt fel! 3. RICOTTAPAJER Gör små eller en stor ricottapaj i filodeg till kräftorna. Ett perfekt tillbehör som både mättar och är väldigt goda. RECEPT: FILODEGSPAJER 4. FLERA SÅSER OCH DIPPER Gör olika såser som kräftstjärtarna kan doppas i. Jag rekommenderar en härlig variation av rödvinssmör, chiliaoili och örtyoghurt. Klicka på länken så kommer du till recepten. RECEPT: TRE SÅSER TILL KRÄFTOR. 5. VITLÖKSAIOLI Vill du göra den enklaste aoilin ever? Testa den här på äggvitor som aldrig skär sig. Hur bra är inte det? Och vill du göra den vegansk, byt ut äggvitorna mot kikärtsspad. RECEPT: VITLÖKSAIOLI, TVÅ OLIKA RECEPT 6. KRÄFTLAG - det viktigaste av allt! Gör en egen kräftlag, låt svalna och låt kräftorna gotta sig i lagen en dag eller två. Det är värt jobbet! Även om det bara är vatten, socker och salt du ska koka upp. RECEPT: KRÄFTLAG 7. LIBAPIZZA med löjrom och creme fraîche Om du inte hinner göra en paj så tycker jag det här är ett superbra alternativ. Grädda libabröd med västerbottensost och toppa sen med löjrom, creme fraîche, dill, citron och rödlök. Snyggt, gott och enkelt! RECEPT: LIBAPIZZA 8. VÄSTERBOTTENPAJ Baka pajarna i god tid och frys in! Det är alltid smidigt att förbereda maten så du kan lägga ner tid på dukningen istället. Just till kräftskiva är dukningen extra kul. RECEPT: VÄSTERBOTTENPAJ FOTO: DIANA DONTSOVA