Hej! När våren lyser med sin frånvaro då får vi själva skapa vårkänsla i köket. Vad sägs om nordisk tapas lagad på krispig potatis toppad med grön aioli och polkabeta? Det här är riktigt gott och passar perfekt som ett tillbehör men också till påskbuffén. För ni vet väl att påsken kommer tidigt i år? Som vanligt är det färg vi vill få in till påsk. Med mixade örter får du in grönt och polkabetan gör den största delen jobbet. Skala den och skiva med en mandolin för en härlig färgklick utan någon som helst ansträngning. Den smakar lite sött och passar perfekt ihop med dragonaioli. Vill du förstärka påskkänslan så toppa även några med tunt hyvlad gulbeta. Rosa och gult är en vacker färgkombination som skriker både vår och påsk. TIPS PÅ TOPPING! Kärnfria oliver Smulad feta Grönkålschips (recept) Stor kapris Rödpicklade senapsfrön (recept) Kall- eller varmrökt lax Matjessill med rödlök Picklade rödlök (recept) FOTO: DIANA DONTSOVA Igår var jag med och firade en vän som fyllt 40 år. Vi startade kvällen på Gustavino i Malmö. Jag hade aldrig varit där tidigare och undrar hur jag missat det. Så mysigt och något jag rekommenderar om ni är i Malmö. Kvällen fortsatte sedan i vietnamesiskt tema där vi åt en megastor crepe fylld med grönsaker, räkor och kyckling. God och glutenfri pannkaka som jag bara måste återskapa till bloggen. Önskar er alla en härlig söndag! Njut av dagen! Diana RECEPT ROSTAD POTATIS MED DRAGON- OCH VITLÖKSAIOLI 20 halvor 10 potatisar, mellanstora Dragon- och vitlöksaioli: FÖR VEGANSK KLICKA HÄR 2 äggvitor 1 liten vitlöksklyfta en näve färsk dragon 1 tsk vitvinsvinäger 2 ½ dl rapsolja salt svartpeppar Topping och garnering: färsk polkabeta kapris ruccola rivet limeskal Beredning: 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och behåll skalet. Skär bort lite av ändan på båda sidorna och dela varje potatis i två halvor. Lägg dem på en plåt och ringla olivolja över. Salta och rosta i ca 35 minuter (eller tills potatisen är mjuk inuti men krispig utanpå). 2. Gör aiolin under tiden. Separera äggen och lägg äggvitan i en skål. Tillsätt dragon, vitvinsvinäger och vitlök. Mixa med en stavmixer tills det bildas ett vitt skum. Häll långsamt i rapsoljan och mixa under tiden. För tjockare konsistens, häll i mer olja. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till serveringen. 3. Strö ruccola över ett fat eller en skärbräda. Lägg över potatishalvorna. Låt potatisen svalna innan aiolin läggs på. Spritsa eller skeda aioli på varje potatis. Toppa med skivad polkabeta och kapris. Avsluta med flingsalt och rivet limeskal. Servera!