Hej! Gillar du att fira Halloween? Själv vet jag inte om jag gör det...känner mig faktiskt lite kluven. När någon ställer frågan svarar jag spontant nej. Men sen inser jag att det är otroligt mysigt att hösten har fått en egen högtid som vi uppmärksammar. Vi tar in höstens färger, dekorerar med pumpor, bakar pajer, gör lyktor och umgås med vänner. Det är ju hur härligt som helst. Den kommersiella hysterin kring denna högtid kommer jag försöka bortse ifrån och fokusera på de bitar jag väljer att plocka in. Självklart är det mat, dukning och alla vackra färger jag plockar in. Höstiga grenar står redan i en stor vas på bordet. Alla ljusslingor är framtagna och det är dags att baka pumpapaj. Men innan pajerna kommer vill jag tipsa om ett gott inslag till halloween som inte är ett sött bakverk utan mina skrämmande goda kryddiga popcorn. Hur den ätbara jorden görs hittar du HÄR! FOTO: DIANA DONTSOVA När jag gör dessa så slänger sig mina barn på popcornskålen. Testa! Du kommer behålla skålen för dig själv, jag lovar! Kryddiga popcorn passar lika bra till fredagsmyset som till halloween. Kika gärna in på bloggen imorgon för då presenterar jag min skånska taco. Jag har nämligen fått i uppdrag att göra en egen variant av taco inspirerad av mitt landskap Skåne. Vi ses då! Kram Diana VILL DU HA FLER HALLOWEENTIPS? KLICKA HÄR NEDAN! SPINDLAR OREOFLADDERMÖSS RECEPT KRYDDIGA POPCORN 1 tsk chilipulver ½ tsk curry 1 tsk spiskummin 25 g smör chiliflakes (för hetta, kan uteslutas i barnskålen) Poppa en påse mikropopcorn enligt anvisning. (Du kan även poppa egna.) Häll över i en stor skål. Smält smöret. Sänk värmen och tillsätt alla kryddor förutom chiliflakes. Fräs i några sekunder. Häll det varma smöret över popcornen. Rör om och blanda väl. Fördela popcornen i små skålar. (Toppa med chiliflakes om du önskar heta popcorn.)